FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zbog gripe osumnjičenog odgođena sudska rasprava o švercu pištolja

KARLOVAC, 1. ožujka 2005. (Hina) - Prva rasprava na Općinskom sudu uKarlovcu protiv četvorice osoba za koje se sumnja da su od rujna 1998.do prosinca 1999. organizirano sudjelovali u više kaznenih djelanelegalnog izvoza 3.810 komada pištolja otkazana je zbog bolestičetvrtookrivljenog.
KARLOVAC, 1. ožujka 2005. (Hina) - Prva rasprava na Općinskom sudu u Karlovcu protiv četvorice osoba za koje se sumnja da su od rujna 1998. do prosinca 1999. organizirano sudjelovali u više kaznenih djela nelegalnog izvoza 3.810 komada pištolja otkazana je zbog bolesti četvrtookrivljenog.

Novo je ročište zakazano za 22. ožujka.

Osumnjičeni su Ante Jerčić, Marko Vuković, Ivan Žapčić i Petar Antunović.

Optužnica je potpisana u siječnju 2002, a tužiteljstvo je sklopu dokaznog postupka predložilo saslušanje sedam svjedoka,

Danas su se odazvali svi osim Vladimira Zagorca nekadašnjeg ravnatelja državne tvrtke "RH Alan", za proizvodnju i nabavu oružja. Telefonom se javio da je "službeno spriječen", a predsjednica sudbenog vijeća Sanda Janković rekla da takvu ispriku ne prihvaća, te da će svjedok Zagorac na slijedeću raspravu biti pozvan uz prijetnju novčanom kaznom.

Sutkinja Janković procijenila je da će sudu za provedbu dokaznog postupka koji je predložila optužba biti dovoljno šest radnih dana, ali je otvoreno pitanje kakvu će provedbu dokaznog postupka predložiti obrana, pa je trajanje postupka neizvjesno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙