FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Šeks: zadnjih pet mjeseci najplodnije saborsko razdoblje

ZAGREB,1. ožujka(Hina) - Zadnje tromjesečje prošle i prva dva mjesecaove godine, izuzme li se '90./91., najplodnije su razdoblje Hrvatskogasabora, ocijenio je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks koji jenovu, 13. saborsku sjednicu sazvao za 9. ožujka.
ZAGREB,1. ožujka(Hina) - Zadnje tromjesečje prošle i prva dva mjeseca ove godine, izuzme li se '90./91., najplodnije su razdoblje Hrvatskoga sabora, ocijenio je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks koji je novu, 13. saborsku sjednicu sazvao za 9. ožujka.

Samo na prošloj, 12. sjednici, naveo je, Sabor je raspravio 61 akt, donio 15 zakona, četri uskladio sa zakonodavstvom EU.

Sabor, koji će zasjedati od 9. ožujka do 1. travnja, već sada očekuje 40-ak akata, a Šeks najavljuje da će Vlada predložiti još neke zakone, među njima i one vezane za skore lokalne izbore.

Konkretno, očekuju se prijedlozi izmjena zakona o izboru članova lokalnih predstavničkih tijela te zakona o prebivalištu.

Šeks vjeruje da bi već prvog radnog dana Sabor mogao izmijeniti svoj Poslovnik sukladno suglasju klubova, odnosno stranaka.

Očitovat će se o izvješću Državne revizije za 2003., prijedlogu da ratificira Sporazum o zaštiti manjina između Hrvatske i SiCG, predloženim izmjenama zakona o FINI, DSV-u itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙