FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o "šumskim" i zastupničkim zakonima

ZAGREB,17. veljače 2005.(Hina) - Hrvatski sabor raspravio je danaszakonske prijedloge da se šumarska inspekcija iz Državnog inspektoratavrati pod okrilje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.
ZAGREB,17. veljače 2005.(Hina) - Hrvatski sabor raspravio je danas zakonske prijedloge da se šumarska inspekcija iz Državnog inspektorata vrati pod okrilje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

Provelo bi se to izmjenama dvaju "šumskih" zakona: o priznavanju svojti šumskog drveća i grmlja te o šumskom sjemenu i sadnicama koje je Hrvatski sabor objedinjeno raspravio popodne.

Slijedom tih izmjena, proizvodnju i uporabu šumskog sjemena i sadnica nadzirala bi šumarska inspekcija, dok bi promet ostao u nadležnosti Državnog inspektorata.

Pero Kovačević (HSP) drži da bi inspekcijske službe morale biti izvan ministarstava i vezane uz premijera.

Ako su u ministarstvu, stvara se, tvrdi, plodno tlo za korupciju.

Sabor je raspravio i više zastupničkih, odnosno zakona koje su predložili njihovi klubovi.

SDP-ov prijedlog da građani plaćaju samo one telefonske impulse koje potroše, odnosno da se tarifni interval s minute smanji na sekundu, naišao je na podršku oporbe.

Isto se ponovilo i u slučaju HSS-ova prijedloga da se zakonom uredi poticanje domaće proizvodnje za plasman u turizmu, a oporbenu podršku iz klupa dobio je HNS-LD-ov prijedlog izmjena zakona o zdravstvenoj zaštiti da se izbjegnu tumačenja po kojima se gradovima i županijama onemogućuje potpora za investicijska ulaganja iz državnog proračuna.

Sabor je time zaključio današnji i ovotjedni rad - zbog svečane inauguracije predsjednika države sutra neće zasjedati.

Sabor su popodne posjetili osnovnoškolci iz Perušića.

Primijetivši kako su na Markov trg stigli unatoč snježnim neprilikama, predsjednik Sabora Vladimir Šeks njihovom je kolegi Marku Murgiću darovao knjigu o Hrvatskom saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙