FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atenat u Hilli: 115 mrtvih

HILLA, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sto petnaest osoba ubijeno je a 146ranjeno u atentatu izvedenom u ponedjeljak u Hilli, južno od Bagdada,najsmrtonosnijem u Iraku od pada Sadama Huseina u travnju 2003, premanajnovijim podacima iz bolnice.
HILLA, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sto petnaest osoba ubijeno je a 146 ranjeno u atentatu izvedenom u ponedjeljak u Hilli, južno od Bagdada, najsmrtonosnijem u Iraku od pada Sadama Huseina u travnju 2003, prema najnovijim podacima iz bolnice.

"Jedna je ranjena osoba jutros preminula, što broj mrtvih povećava na 115, a 17 novih ranjenika primljeno je tijekom večeri", izjavio je liječnik Mohammed Dia, direktor bolnice u Hilli, 100 km južno od Bagdada.

Lokalni dužnosnici kazali su da bi se guverner pokrajine Babilon Walid Janabi trebao tijekom dana susresti sa šefovima sigurnosnih službi kako bi ispitali mjere namijenjene sprečavanju sljedećeg takvog atentata.

Bombaš samoubojica dovezao se automobilom do gomile ljudi koji su stajali u redu ispred zgrade lokalne vlade nedaleko od prepune tržnice i čekali liječnička uvjerenja potrebna za zapošljavanje. Mnogi poginuli su u vrijeme napada kupovali na tržnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙