FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

SENJ - Snježno nevrijeme na senjskom i širem području Podvelebitskog primorja zatvorilo je danas škole. Zbog snježne mećave, jake bure i poledice danas nije održana nastava u osnovnim školama u Senju, Svetom Jurju, Krasnu na Velebitu, a zatvorena je bila i srednja škola u Senju, doznaje se u Centru za motrenje grada Senja.

TRILJ - Nekoliko brdskih naselja u podnožju Kamešnice na triljskom području prometno je odsječeno zbog snijega. Sinjska Cestarija prije podne nije uspjela očistiti snježne nanose, pa su još uvijek blokirani zaseoci Voštana i Roža, te još neka naselja. Nemoguće je, među ostalima, doći i do najveće farme muznih krava na cetinskom području, vlasnika Joška Čalete, i do pršutane "Babić".

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS), Jadranka Kosor potpisala je danas s braniteljskom zadrugom "Hrvatska gruda" ugovor potpore vrijedan 150 tisuća kuna. Zadruga će se baviti uzgojem soje na oko 800 hektara, a planira osnovati zajedničko poduzeće koje bi se bavilo preradom i izvozom soje. Uz to, zadruga namjerava uzgajati i povrće u staklenicima za velike trgovačke lance u Hrvatskoj, rekao je upravitelj zadruge Đuro Plantić dodajući da se se projektom planira zaposliti oko 50-tak hrvatskih branitelja kao i velik broj kooperanata, također branitelja.

RIJEKA - SDP i Hrvatska stranka umirovljenika Primorsko-goranske županije potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne zbore za županijsku razinu. Županijski SDP do sada je već potpisao sporazum sa županijskim IDS-om i HSS-om. U ime HSU-a, sporazum je potpisao predsjednik županijskog koordinacijskog odbora te stranke Mladen Šugar.

PULA - Predsjednik Savjeta IDS-a Valter Drandić i predsjednik istarskoga SDP-a Anton Peruško danas su u Puli potpisali sporazum o poslijeizbornoj suradnji tih dviju stranaka u Skupštini Istarske županije. Kako se čulo na svečanosti, svaka će stranka izići na izbore za županijsku Skupštinu sa svojom listom, a nakon izbora IDS i SDP dogovorili su zajedničko odgovorno obnašanje vlasti, što je, kako je istaknuto, "važno zbog sredstava pretpristupnih europskih fondova na koje Istra računa".

ZAGREB - Savez udruga hrvatskih obrambenih snaga (SUDHOS) prozvala je danas hrvatsku vlast da, šuteći o najnovijim napadima na generala Antu Gotovinu, junaštvo u Domovinskom ratu pretvara u izdaju, zbog čega, kažu, poštuju Gotovininu odluku da se ne preda Haškom sudu. "Hrvatska vlast ne čini ništa, djeluje smušeno, kolebljivo i dodvornički, a još gore od vlasti kupljene udruge (Dečak, Đakić, Merčep) šute, pogubno šute. Šute i šutnjom junaštvo u Domovinskom ratu pretvaraju u izdaju, sve za fotelju ili Judine škude", stoji u priopćenju SUDHOS-a.

ZAGREB - Lani je u Hrvatskoj ostvareno 68 milijuna kuna od spomeničke rente, od čega 39 milijuna ili 60 posto pripada gradovima i općinama, a 28 milijuna ili 40 posto Ministarstvu kulture.Taj podatak iznio je državni tajnik Ministarstva kulture Jadran Antolović na današnjoj konferenciji za novinare te predstavio način provedbe zakonskih odredaba o spomeničkoj renti kao jedne od najznačajnijih mjera u očuvanju kulturne baštine. Split je jedini od većih gradova koji još nije donio odluku o spomeničkoj renti, rečeno je.

ZAGREB - Nacionalni filmski festival - 14. Dani hrvatskog filma održat će se od 4. do 9. travnja u zagrebačkom Studentskom centru, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare. Iako je rok za prijavu filmova jučer službeno završen, prijave će se primati do kraja tjedna, rekao je tajnik direkcije 14. Dana hrvatskog filma Mladen Martić. Po njegovim riječima, do sada je pristiglo dvjestotinjak filmova. Pretprogram, od 28. ožujka do 3. travnja održavat će se u MM-Centru i Kinu SC-a, najavio je član direkcije Ivan Paić.

ZAGREB - Porezna uprava zaprimila je do danas 350.000 prijava poreza na dohodak građana za 2004., što je oko 39 posto od ukupnog broja poreznih prijava koje poreznici očekuju zaprimiti do zaključno 28. veljače. Očekivanja poreznika su da će za 2004. biti podneseno oko 900.000 poreznih prijava, nešto više nego lani. Razlog tomu leži u činjenici da će se za 2004. priznavati iste porezne olakšice kao i za 2003.

ZAGREB - Ni druga javna rasprava o SDP-ovoj inicijativi da se Park prirode Kopački rit proglasi nacionalnim parkom nije pomirila suprostavljene stavove - SDP-ovci i ekološke udruge drže da bi proglašenje nacionalnog parka pridonijelo očuvanju eko-sustava i gospodarstvu, dok šumari i lovci tvrde da bi to samo narušilo uspostavljenu ravnotežu između ekologije i gospodarenja tim zaštićenim područjem.

ZAGREB - Isplata doplatka za djecu za siječanj 2005 počinje sutra, 22. veljače, priopćeno je danas iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO). Doplatak će dobiti 248.774 korisnika za 469.345 djece. Za isplatu će biti potrebno 122.856.062,80 kuna, stoji u priopćenju HZMO-a.

OSIJEK - Provodeći pojačane aktivnosti suzbijanja alkoholiziranosti i utjecaja opojnih droga u prometu, osječko-baranjska policija tijekom vikenda iz prometa je isključila 58 vozača, od kojih je 51 bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je danas ta PU. Provedenim mjerama bilo je obuhvaćeno 915 vozača, a utvrđeno je ukupno 138 prekršaja. Od ukupnog broja evidentiranih alkoholziranih vozača proteklog vikenda najviše ih je (21) bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine.

ZAGREB - Gotovo kilogram marihuane pronađeno je kod 22-godišnjeg mladića na području zagrebačkog naselja Trnje, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Marihuanu zapakiranu u plastičnu vrećicu, obljepljenu smeđim selotejpom, policajci su otkrili u subotu poslijepodne, dok su 22-godišnjaka legitimirali na području zagrebačkog Trnja.

KARLOVAC - Jedna je osoba poginula, a jedna je ozlijeđena u prometnoj nesreći na karlovačkom vijaduktu Drežnik na autocesti Zagreb - Split. Po riječima istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu Ivana Perkovića, u sudaru teretnog vozila zagrebačke tvrtke Tisak i osobnog automobila pulske registracije, koji se dogodio jutros u 8,20 sati, smrtno je stradao 56-godišnji vozač Tiska, a 54-godišnji suvozač lakše je ozlijeđen.

(Hina) ggoj vlu

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙