FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND osudio napad na novinara Večernjeg lista

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Zbor novinara sudskih izvjestiteljaHrvatskog novinarskog društva danas je najoštrije osudio napad nanovinara Večernjeg lista Marijana Malčevića prilikom jučerašnjegobavljanja reporterskog posla.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Zbor novinara sudskih izvjestitelja Hrvatskog novinarskog društva danas je najoštrije osudio napad na novinara Večernjeg lista Marijana Malčevića prilikom jučerašnjeg obavljanja reporterskog posla.

"Od policije zahtijevamo energičnu istragu o napadu, ali isto tako i reakciju državnog odvjetništva i pravosuđa. Ujedno još jednom izražavamo svoje nezadovoljstvo dosadašnjim reakcijama organa gonjenja i pravosuđa prilikom napada na novinare", navodi se u priopćenju Zbora novinara sudskih izvjestitelja.

Ističu da za neke prijetnje i napade koji su se dogodili prije nekoliko godina još nisu sazvane sudske rasprave niti podnijeti optužni prijedlozi, a istovremeno njihovi napadači, koji su evidentirani zbog nasilništva, šeću na slobodi, a novinari strepe od novih napada.

"Neodgovarajuća reakcija pravosuđa ohrabrenje je napadačima, a novinarima poruka da su nezaštićeni od prijestupnika. Ukoliko takva reakcija i dalje bude izostajala Zbor novinara sudskih izvjestitelja o tome će izvijestiti međunarodne strukovne institucije", stoji u priopćenju.

Malčević je napadnut kada je snimao kuću obitelji koju je zagrebačka policija jučer prijavila za iznuđivanje. Prema pisanju Večernjeg lista i izjavi glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame Malčevića je napao mladić 22-godišnje kćeri prvoosumnjičenog, koja je i sama prijavljena za sudjelovanje u iznudi.

Napadač je novinaru pokušao uzeti fotoaparat i nekoliko ga je puta udario. Obojica su potom krenuli prema policijskoj postaji, a na putu su se dogovorili da će i osumnjičena obitelj u medijima iznijeti svoje viđenje slučaja, kazala je Vulama.

No, novinar je u večernjim satima ipak prijavio događaj, pa će policija nakon provedenih provjera utvrditi radi li se o nekom kaznenom djelu ili prekršaju i postupiti sukladno tome, kaže Vulama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙