FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Premijer u progonstvu" radikal i direktor pogrebnog poduzeća

BEOGRAD, 28. veljače 2005.(Hina) - Milorad Buha, koji je u subotu uBeogradu izabran za predsjednika "vlade Republike Srpske Krajine uprogonstvu", dugogodišnji je član Srpske radikalne stranke VojislavaŠešelja, te direktor pogrebnog Javnog komunalnog poduzeća "Lisje" uNovom Sadu, javio je novosadski Radio 021 u ponedjeljak.
BEOGRAD, 28. veljače 2005.(Hina) - Milorad Buha, koji je u subotu u Beogradu izabran za predsjednika "vlade Republike Srpske Krajine u progonstvu", dugogodišnji je član Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, te direktor pogrebnog Javnog komunalnog poduzeća "Lisje" u Novom Sadu, javio je novosadski Radio 021 u ponedjeljak.

Buha je tom Radiju "potvrdio da je izabran na tu funkciju", ali nije želio dati izjavu, najavivši da će "za nekoliko dana pričati o svemu što javnost zanima".

Radio 021 navodi da je Buha, prema službenoj biografiji dostavljenoj Skupštini grada Novog Sada, rođen 12. prosinca 1957. godine u Belom Manastiru.

Pravni fakultet je završio u Novom Sadu, radio je kao tajnik za privredu, te bio predsjednik Izvršnog odbora općine Beli Manastir i direktor "Privredne banke" u tom mjestu.

Od 1997. do 2000. godine bio je zamjenik direktora Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka i direktor Stambene zadruge "Krajina plan" u Novom Sadu, a od 29. prosinca prošle godine, nakon što je u Novom Sadu vlast preuzela Srpska radikalna stranka, direktor je pogrebnog poduzeća.

Prisutni na "obnoviteljskoj sjednici" održanoj u subotu u Beogradu, na kojoj je 40-ak (od ukupno 82) bivših zastupnika "parlamenta Republike Srpske Krajine" izabralo Buhu za "predsjednika vlade u progonstvu", negirali su da iza tog događaja stoji Srpska radikalna stranka, iako je u zgradi Doma sindikata viđen visoki dužnosnik te stranke Dragan Todorović.

Osim Miše Đurkovića, savjetnika srbijanskog premijera Vojislava Koštunice koji je u nedjelju agenciji Tanjug izjavio da su "sa stanovišta države potpuno neformalne sve aktivnosti vezane za rješavanje pitanja povratka izbjeglica i političkih prava Srba u Hrvatskoj koje su izvan sporazuma koje su potpisali Srbija i Crna Gora i Hrvatska", nitko od srbijanskih dužnosnika nije se izjasnio o subotnjoj "obnoviteljskoj skupštini" i izboru Buhe za "premijera u progonstvu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙