FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: SAD i Rusija imaju ista stajališta o Iranu

EREVAN, 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Europljani, Sjedinjene Države iRusija imaju ista stajališta o iranskom nuklearnom pitanju i njihovese veze razvijaju u dobrom smjeru, izjavio je u četvrtak navečer šefruske diplomacije Sergej Lavrov koji boravi u posjetu Armeniji.
EREVAN, 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Europljani, Sjedinjene Države i Rusija imaju ista stajališta o iranskom nuklearnom pitanju i njihove se veze razvijaju u dobrom smjeru, izjavio je u četvrtak navečer šef ruske diplomacije Sergej Lavrov koji boravi u posjetu Armeniji.

"Nastavit ćemo naše kontakte s europskim kolegama kao i s američkim. Svi smo na istom stajalištu o Iranu: trenutno se proces razvija u dobrom smjeru", kazao je Lavrov na konferenciji za tisak u Erevanu.

"Sve treba učiniti radi pronalaženja političkog rješenja koje će jamčiti strogo poštovanje ugovora o neširenju nuklearnog oružja, a neće zadirati u zakonite interese Irana", dodao je.

U prigodi posjeta Europi početkom siječnja američka državna tajnica Condoleezza Rice izazvala je nelagodu kada je neizravno optužila Europljane da su odveć pasivni prema nuklearnoj djelatnosti Irana.

Rusija je u četvrtak još jednom pozvala Iran da "nastavi konstruktivan dijalog" s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) i da "čim prije ratificira" dodatni protokol uz ugovor o neširenju nuklearnog oružja (TNP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙