FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina srednjoškolskih profesora za poduku o pobačaju

LONDON, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Većina srednjoškolskihprofesora u Engleskoj i Walesu smatra da bi učenici od 11 do 18godina trebali znati gdje obaviti pobačaj, pokazuje istraživanje čijisu rezultati objavljeni u petak.
LONDON, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Većina srednjoškolskih profesora u Engleskoj i Walesu smatra da bi učenici od 11 do 18 godina trebali znati gdje obaviti pobačaj, pokazuje istraživanje čiji su rezultati objavljeni u petak.

Prema studiji čiji su rezultati publicirani u dodatku lista Times Educational Supplement, 69 posto srednjoškolskih profesora misli da bi njihovi učenici trebali naučiti kako djelovati u slučaju neželjene trudnoće.

Gotovo svi nastavnici, njih 98 posto, podržavaju poduku o kontracepciji, a 80 posto ispitanika smatra da bi učenici trebali biti i obaviješteni o "piluli za dan poslije".

U istome je prilogu objavljeno da je u 2002. godini među britanskim adolescenticama bilo 41.951 neželjenih trudnoća. Od toga broja 45 posto je završilo pobačajem.

U anketi je sudjelovalo 700 nastavnika u Engleskoj i u Walesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙