FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 50.000 Libanonaca prosvjeduju unatoč zabrani vlade

BEJRUT, 28. veljače 2005. (Hina/dpa) - Više od 50.000 Libanonacazanemarilo je zabranu vlade i okupilo se u ponedjeljak na prosvjedu usredištu Bejruta u vrijeme početka rasprave u parlamentu oko ubojstvabivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.
BEJRUT, 28. veljače 2005. (Hina/dpa) - Više od 50.000 Libanonaca zanemarilo je zabranu vlade i okupilo se u ponedjeljak na prosvjedu u središtu Bejruta u vrijeme početka rasprave u parlamentu oko ubojstva bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

Vlada je suočena sa zahtjevom oporbe da joj se u parlamentu izglasa nepovjerenje.

Opći je štrajk, u skladu s pozivom oporbe, zatvorio banke, škole i javne i privatne tvrtke na dan rasprave o ubojstvu Haririja 14. veljače.

Stotine dobro naoružanih libanonskih vojnika raspoređene su u cijelom gradu. Postavljene su metalne barikade i bodljikava žica na prilazima Trgu mučenika.

Već 13 dana tisuće osoba okupljalo se svake večeri zahtjevajući istinu o ubojstvu bivšeg premijera i tražeći povlačenje oko 14 tisuća sirijskih vojnika iz Libanona.

Na početku rasprave parlamentarni zastupnici i svi članovi pro-sirijske vlade odali su počast ubijenom Haririju minutom šutnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙