FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks razgovarao s Claudie Haigneire

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks razgovarao je u četvrtak u Saboru s francuskomministricom za europske poslove Claudie Haignere, priopćio je Uredpredsjednika Sabora.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks razgovarao je u četvrtak u Saboru s francuskom ministricom za europske poslove Claudie Haignere, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Predsjednik Sabora izjavio je da je njegov nedavni službeni posjet na čelu saborskog izaslanstva Francuskoj bio iznimno uspješan te da je ostvario zacrtane ciljeve. Šeks je potvrdio izvrsne političke i sveukupne odnose između Hrvatske i Francuske i naglasio kako je Republika Hrvatska danas sigurna da je u Francuskoj dobila istinskog prijatelja i strateškog partnera u međunarodnim odnosima, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, predsjednik Hrvatskog sabora posebno je naglasio kako je razvijanje kvalitetnih i sadržajnih bilateralnih odnosa s Francuskom na svim razinama hrvatski prioritet i bitan interes, posebno važan u sadašnjim okolnostima, kada se očekuje i formalni početak pregovora s EU.

U tom kontekstu istaknuo je kako je Hrvatska poduzela dodatne aktivnosti s najviše državne razine i učinila, i čini, apsolutno sve što je u njezinoj moći kako bi se posljednji preostali neriješeni slučaj riješio, odnosno kako bi se neke članice EU doista uvjerilo u vjerodostojnost i dosljednost hrvatskih vlasti u razrješenju preostalog slučaja umirovljenog generala Gotovine, navodi se u priopćenju.

Ministrica Haignere istaknula je kako ovom prigodom prenosi prijateljsku i odlučnu poruku Francuske o potrebi da Hrvatska u potpunosti dokaže svoju suradnju s Haškim sudom, ocjenjujući to ključnim elementom za odlučivanje o početku pregovora.

Izjavila je i da je prepoznata snažna odlučnost Hrvatske da podastre sve dokaze u vezi s preostalim neriješenim slučajem, stoji u priopćenju.

Ministricu za europske poslove Francuske Republike primili su u radni posjet i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković, predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica, predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac te predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i voditelj Hrvatsko-francuske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru Petar Selem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙