FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenija: Sedam ruskih vojnika ubijeno u zadnja 24 sata

VLADIKAVKAZ, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sedam vojnika ruskihsaveznih snaga ubijeno je, a šest ih je ranjeno u zadnja 24 sata uČečeniji, izjavio je u petak za AFP čelnik proruske čečenske uprave uGroznom koji nije htio otkriti identitet.
VLADIKAVKAZ, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sedam vojnika ruskih saveznih snaga ubijeno je, a šest ih je ranjeno u zadnja 24 sata u Čečeniji, izjavio je u petak za AFP čelnik proruske čečenske uprave u Groznom koji nije htio otkriti identitet.

Dva ruska vojnika ubijena su u četvrtak u pucnjavi na položaje savezne vojske koja je jedanaest puta bila meta napada u 24 sata, pri čemu su dva vojnika ranjena.

Tri pripadnika snaga ruskog ministarstva unutarnjih poslova poginula su u borbama u četvrtak navečer nedaleko od Nožajurta u istočnom dijelu Čečenije.

Zbog tih sukoba pripadnici milicija proruskog čečenskog vicepremijera Ramzana Kadirova stigli su kao pojačanje kako bi pronašli pobunjenike koji su, kako tvrdi taj dužnosnik, pokušavali pobjeći u Azerbajdžan.

Nakon prvog rusko-čečenskog rata od prosinca 1994. do kolovoza 1996. ruske su snage ušle u Čečeniju u listopadu 1999., gdje su svakodnevno meta pobunjeničkih napada.

Ruski predsjednik Vladimir Putin već niz godina tvrdi da je stanje u toj ruskoj kavkaskoj republici "normalizirano".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙