FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor potvrdio nove članove Vlade

ZAGREB,17. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor potvrdio je danas nove članoveVlade - Neven Ljubičić novi je ministar zdravstva, Damir Polančecpotpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a Kolinda Grabar Kitarovićministrica vanjskih poslova i europskih integracija.
ZAGREB,17. ožujka(Hina) - Hrvatski sabor potvrdio je danas nove članove Vlade - Neven Ljubičić novi je ministar zdravstva, Damir Polančec potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a Kolinda Grabar Kitarović ministrica vanjskih poslova i europskih integracija.

Za nove članove Vlade glasovala su 84 zastupnika vladajuće koalicije i oporbenog HSP-a (83 za Ljubičića), 34 oporbena zastupnika bila su suzdržana, a dva su (za Grabar Kitarović samo jedan) glasovala protiv.

Odmah po glasovanju novi članovi Vlade prisegnuli se pred Saborom.

U raspravi o predloženoj rekonstrukciji Vlade saborska je oporba uglavnom isticala da, iako zbog političkih i ideoloških razloga ne može podržati nove članove Vlade, želi Vladi uspjeh, posebno u približavanju Hrvatske EU.

"Neuspjeh Vlade znači i neuspjeh hrvatske politike u cijelosti", izjavio je Damir Kajin (IDS).

Novim članovima Vlade poručio je da će, pod paskom javnosti i teškoćama u budućem radu, požaliti dan kada su došli u Vladu. "Prokopat će im se utroba, žalit će dan kada su svoja dobra radna mjesta zamijenili mjestom u Vladi", kazao je.

U svom prvom istupu nakon ujedinjenja HNS-a i Libre, Jozo Radoš je u ime Kluba HNS/PGS-a rekao da, iako ih ne može podržati, novim članovima Vlade treba dati priliku. No, Vladi je zamjerio što program rada koji su novi članovi, tada kandidati, podnijeli Vladi nije dobio i Sabor.

Pero Kovačević kazao je da će HSP podržati nove članove Vlade, ali i budno pratiti njihov rad, te biti vrlo kritičan.

Smatra da je Vlada i prije trebala ići u rekonstrukciju jer se tada, kaže, ne bi destabilizirala nakon ostavke ministra Miomira Žužula. "Kakvu smo to sliku slali svijetu kada je za nas išao pregovarati ministar u ostavci, zato se i dogodilo da su neki sugovornici bili prehlađeni i imali gripu", ocijenio je Kovačević.

Luka Bebić (HDZ) zastupnicima je poručio da bi bilo korektno podržati rekonstrukciju Vlade i dati potporu mladim i sposobnim ljudima. "Šaljemo poruku mladosti, znanja, sposobnosti i optimizma", naglasio je.

Premijer Ivo Sanader rekao je da će imenovanjem novih ljudi Vlada dobiti novu snagu za nastavak dobrog gospodarskog trenda, koji se, kaže, očituje u rastu izvoza, jačanju gospodarske diplomacije, zaustavljanju nezaposlenosti, itd.

Ti bi se dobri makroekonomski pokazatelji, uvjeren je premijer, uskoro trebali odraziti i na džepu hrvatskih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙