FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pronađeno šestero odbjeglih štićenika odgojnih ustanova

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Hvatajući troje bjegunaca uukradenom automobilu policija je jučer iza ponoći pronašla15-godišnjakinju za kojom se tragalo jer je pobjegla iz odgojneustanove, a potom je pronađeno još petero odbjeglih štićenika odgojnihdomova, izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Hvatajući troje bjegunaca u ukradenom automobilu policija je jučer iza ponoći pronašla 15-godišnjakinju za kojom se tragalo jer je pobjegla iz odgojne ustanove, a potom je pronađeno još petero odbjeglih štićenika odgojnih domova, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Maloljetna odbjegla štićenica uhvaćena je dok je pokušavala pobjeći policiji u ukradenom automobilu "opel kadettu" u kojemu je bila s još dvojicom nepoznatih muškaraca. Oni su, vidjevši policiju jučer oko ponoći u Ulici D. Zbiljskoga, počeli bježati bježati prema Velikogoričkoj ulici, no u Prvim Strugama udarili su u betonski stup žičane ograde, nakon čega su izašli iz vozila i počeli bježati prema naselju Kozari bok. Policajci su maloljetnicu sustigli i odveli u postaju, gdje je utvrđeno da je za njom 21. veljače raspisana tjeralica jer je pobjegla iz odgojne ustanove.

Tada je utvrđeno da su s njom u vozilu bili njezina dvojica poznanika, obojica 18-godišnjaci za kojima se od studenoga prošle godine traga zbog izbjegavanja izdržavanja odgojne mjere u Odgojnom zavodu Turopolje i Odgojnom domu Ivanec.

Policija je otkrila da mladići žive u unajmljenom podrumskom stanu u Kranjčevićnoj ulici u kojem su istog dana i pronađeni. S njima je bila i 15-godišnja sestra blizanka maloljetnice ranije uhvaćene u bijegu i 17-godišnjak. Ispostavilo se i da se za njima zbog bijega iz odgojnih domova traga od sredine veljače ove godine.

No, tu nije bio kraj jer su policajci na ulazu u zgradu zaustavili 20-godišnjaka i 17-godišnjakinju koja se također samovoljno udaljila iz Odgojnog doma.

Policija ih je sve privela u prostorije, nakon čega su tri maloljetnice i 17-godišnjak odvedeni u Prihvatnu stanicu Dugave, odakle će ih vratiti u odgojne ustanove u koje su, kako kažu u policiji, smješteni zbog teških socijalnih prilika u obitelji.

Policija nije izvijestila iz kojih domova su maloljetnici pobjegli, a policijska glasnogovornica Gordana Vulama kazala je da su se o bijegu dogovorili na plesu koji je jedan odgojni dom organizirao za prošlogodišnji Božić, gdje su se međusobno upoznali.

U policiji kažu da nad ostalom trojicom privedenih mladića, od ranije poznatih po krađama, nastavljaju obradu zbog sumnje da su počinili još neke krađe, među ostalim i automobila kojim su bježali od policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙