FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Zatočio i prisiljavao maloljetnicu na spolne odnose

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka policija osumnjičila je24-godišnjaka da je 17-godišnju štićenicu jednog zagrebačkog Doma zaodgoj djece i mladeži držao zatočenu u svojoj kući i prisiljavao naspolne odnose.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka policija osumnjičila je 24-godišnjaka da je 17-godišnju štićenicu jednog zagrebačkog Doma za odgoj djece i mladeži držao zatočenu u svojoj kući i prisiljavao na spolne odnose.

Slučaj maloljetne Albanke, državljanke Srbije i Crne Gore, policiji su u siječnju ove godine prijavili predstavnici Međunarodna organizacija za migracije (IOM) kojima je maloljetnica ispričala da ju je 24-godišnji osumnjičenik, od rujna do studenoga prošle godine, držao zatočenu u kući na području Dubrave i prisilio na spolne odnose.

Prema dosada prikupljenim podacima, uglavnom temeljenim na izjavi maloljetnice, njezini roditelji, s kojima je živjela u Makedoniji, prošlo su ljeto dogovorili njezinu udaju za sina jedne Albanke koja živi u Italiji. Ta je žena došla po maloljetnicu i za to navodno njezinim roditeljima dala određeni novčani iznos.

U Hrvatsku ju je dovela uz pomoć svoje putovnice u kojoj je maloljetnica bila upisana kao njezina kćerka, no u kolovozu prošle godine slovenska granična policija otkrila je prijevaru, pa je ženu izručila Italiji, a maloljetnicu vratila u Hrvatsku. Maloljetna Albanka smještena je u Dom za odgoj djece i mladeži u Zagrebu, gdje je, kako tvrdi, upoznala 24-godišnjeg osumnjičenika koji je nekada bio štićenik tog Doma.

Maloljetnica je izjavila da je u njegovoj kući u Dubravi bila od rujna do prosinca prošle godine te da je jednom uspjela pobjeći i vratiti se u Dom, no, kako tvrdi, rođaci osumnjičenika su je prisilili da mu se vrati u kuću. Kako je posvjedočila, osumnjičeni joj je prijetio, fizički napadao i zaključavao u sobu.

U policiji kažu da je osumnjičeni maloljetnici prijetio da će je prodati drugome ako ga ne bude slušala te da ju je doveo u takvo stanje da je pristajala na spolne odnose protiv svoje volje. Osumnjičeni je maloljetnicu istjerao iz kuće tek kad je saznao da mu se vraća njegova bivša žena s djetetom. Policija ju je potom vratila u Dom, gdje su se s njezinom pričom upoznali djelatnici IMO-a.

Osumnjičeni, koji je policiji od ranije poznat po imovinskim kaznenim djelima, za sada je prijavljen za kazneno djelo prisile na spolni odnošaj za koje je predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙