FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Zbog pet litara rakije i 50 kuna pretukao starca

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Maloljetni razbojnik na prijevaru jeušao u kuću 75-godišnjaka u mjestu Gradec kraj Vrbovca, pretukao ga,vezao za stolac i iz kuće ukrao 50 kuna i pet litara rakije,izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Maloljetni razbojnik na prijevaru je ušao u kuću 75-godišnjaka u mjestu Gradec kraj Vrbovca, pretukao ga, vezao za stolac i iz kuće ukrao 50 kuna i pet litara rakije, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U razbojstvu nad starcem 17-godišnjaku je pomogao 31-godišnji muškarac. On je vozio automobil kojim su nakon pljačke pobjegli.

Policija je obojicu uhitila i nakon kriminalističke obrade privela istražnom sucu u zagrebačkom Županijskom sudu. Obojica su policiji od ranije poznati po krađama i drugim imovinskim kaznenim djelima na području Vrbovca.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame, maloljetni razbojnik znao je da starac živi sam i prima mirovinu iz inozemstva, pa se s drugoosumnjičenim dogovorio da krenu u pljačku.

Razbojnici su se 14. siječnja oko 15,30 sati automobilom "yugo" dovezli do obiteljske kuće 75-godišnjaka. Stariji razbojnik ostao je u automobilu, a maloljetnik je otišao do ulaznih vrata ograde i pozvonio. Kada je starac izašao iz kuće maloljetnik je rekao da želi kupiti rakiju. Starac mu je otvorio te su obojica otišli u ostavu u sklopu radionice, gdje je maloljetnik šakama počeo udarati starca po glavi i tijelu. Starac je pao na pod, no uspio se podići i pobjeći prema izlazu iz dvorišta, no 17-godišnjak ga je sustigao i na silu odvukao u kuću, gdje ga je samoljepljivom trakom i užetom zavezao za stolicu. Prijetio je starcu tražeći ga novac, no starac mu je rekao da nema novaca, pa je nasilni razbojnik ispremetao stvari po kući i ukrao 50 kuna i pet litara rakije te pobjegao u automobil.

Policija je izvijestila da je 75-godišnja žrtva zadobila više modrica po glavi i tijelu, no da je riječ o lakšim ozljedama.

Policijska glasnogovornica kazala je da je maloljetnog razbojnika otkrila DNK analizom bioloških tragova pronađenih na mjestu zločina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙