FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada smijenila intendatna HNK-a

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Mladena Tarbuka, intendantazagrebačkog HNK, Vlada je u četvrtak razriješila te dužnosti i za v.d.intendanta imenovala Jasnu Jakovljević.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Mladena Tarbuka, intendanta zagrebačkog HNK, Vlada je u četvrtak razriješila te dužnosti i za v.d. intendanta imenovala Jasnu Jakovljević.

Tarbuk je razriješen na prijedlog ministra kulture Bože Biškupića, a kako tvrde u Vladi, razlog tomu su financijski problemi.

Naime, prema novinarima dostupnim podacima, zagrebački je HNK u prošloj i pretprošloj godini imao manjak od 11,6 milijuna kuna, od čega se glavnina, 9,1 milijun kuna odnosi na nepodmirene honorare.

Natječaj za novog intendanta HNK raspisat će se odmah, najavljuju iz Vlade.

Uprava zagrebačkoga HNK-a odbacila je u četvrtak, prije no što je Vlada objavila da je smijenila Tarbuka, sve glasine o navodnom kriminalu i pljački, ističući kako je financijsko stanje te kazališne kuće u suglasnosti s hrvatskim propisima.

Tarbuk je priopćio kako je neovisna revizijska tvrtka Revizija Zagreb d.o.o., po nalogu Ministarstva kulture, obavila reviziju financijskog izvještaja HNK u Zagrebu.

"Revizijom je utvrđeno da financijski izvještaji "u svim značajnim aspektima izražavaju realno i objektivno financijsko stanje HNK-a u Zagrebu i da su rezultati poslovanja, promjene na kapitalu i novčani tijekovi za 2002., 2003. i za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2004. u suglasnosti s važećim hrvatskim zakonskim propisima i međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja.

"Provedena revizija utvrdila je sitnije i nebitne omaške prilikom vođenja poslovnih evidencija i knjiga koje se događaju u gotovo svakoj tvrtki. Zbog toga, a kako bi se pojedine nedoumice i eventualni propusti u daljnjem radu izbjegli, ravizija je u mišljenju dala i svoje stručne sugestije. Mišljenje revizije i njezin nalaz apsolutno su neprispodobivi bilo kakvom kriminalu, a kamoli pljački", ističe intendant.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙