FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hristenko: Ruska flota može ostati u Sevastopolju

KIJEV, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ruska flota može ostati u luciSevastopolju (Krim, na jugu Ukrajine) do 2017. kao što je predviđenobilateralnim ugovorom, izjavio je u petak ukrajinski ministar obraneAnatolij Hristenko.
KIJEV, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ruska flota može ostati u luci Sevastopolju (Krim, na jugu Ukrajine) do 2017. kao što je predviđeno bilateralnim ugovorom, izjavio je u petak ukrajinski ministar obrane Anatolij Hristenko.

"Ukrajina neće mijenjati uvjete nazočnosti ruske crnomorske flote na svom području. Mislim da Rusija ne postavlja to pitanje sa svoje strane", rekao je Hristenko, kako prenosi agencija Interfaks.

"Kada ugovor isteče, pitanje će se urediti u interesu dviju zemalja s obzirom na suradnju s drugim zemljama", dodao je ministar.

Nazočnost ruske flote u Sevastopolju temelji se na ugovoru koji su 1997. potpisali Kijev i Moskva na dvadeset godina. Ministar je usto kazao da nazočnost ruske flote neće biti smetnja ulasku Ukrajine u NATO.

Novi ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko, koji sljedećeg tjedna putuje u Bruxelles, postavio je ulazak svoje zemlje u Europsku uniju i u NATO kao glavni cilj svoga mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙