FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijani porezni obveznici na udaru većih poreza

RIM, 31. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Val povećanja carina i porezaozbiljno će od 1. veljače pogoditi džepove talijanskih poreznihobveznika, povećavajući troškove domaćinstava u prosjeku za 98 euramjesečno, što je tri puta više od ušteda slijedom smanjenja poreza nadobit koje je obećala vlada premijera Silvija Berlusconija.
RIM, 31. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Val povećanja carina i poreza ozbiljno će od 1. veljače pogoditi džepove talijanskih poreznih obveznika, povećavajući troškove domaćinstava u prosjeku za 98 eura mjesečno, što je tri puta više od ušteda slijedom smanjenja poreza na dobit koje je obećala vlada premijera Silvija Berlusconija.

Vlada je donijela odluku o povećanju poreza 21. siječnja u obliku dekreta i tek predstoji njezina objava u službenom glasilu talijanske vlade, objavili su talijanski mediji.

Udruženja potrošača procjenjuju da će porast poreza povećati mjesečne troškove domaćinstva za 98 posto. "Obitelji jedva izlaze na kraj s prihodima koji su u protekle tri godine izgubili više od 24 posto kupovne moći", ističu spomenuta udruženja.

"U odnosu na smanjenje poreza na dobit u visini od 20 eura mjesečno, talijanske će se obitelji u 2005. suočiti s povećanjem troškova za 98 eura mjesečno, što će za 80 posto populacije značiti manje prihode od 78 eura mjesečno", upozoravaju udruženja potrošača.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi odlučio je ove godine realizirati plan o smanjenju poreza na dobit u vrijednosti 6,5 milijardi eura - šest milijardi za obitelji i 500 milijuna za tvrtke - što je 0,4 posto talijanskog BDP-a.

"Poreznim olakšicama okoristit će se oko 16,6 milijuna poreznih obveznika, koji će uštedjeti u prosjeku 369 eura godišnje. Oko 22,7 milijuna poreznih obveznika (59,3 posto) neće doživjeti nikakve promjene u poreznim obvezama", navodi se u službenom dokumentu talijanskog ministarstva gospodarstva i financija.

Najnovija povećanja poreza i carina pogodit će sve sektore, u rasponu od trgovine nekretninama do ribarstva i izdavanja dozvola za lov i produljenja putovnica a rezultat su snažnih povećanja cijena bankarskih usluga i većih računa za potrošenu

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙