FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen CARDS-ov program zapošljavanja

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - CARDS-ov projekt lokalnog partnerstvaza zapošljavanje koji će se do travnja 2006. provoditi u četiri ratompogođene hrvatske županije, predstavljen je danas u Zagrebu.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - CARDS-ov projekt lokalnog partnerstva za zapošljavanje koji će se do travnja 2006. provoditi u četiri ratom pogođene hrvatske županije, predstavljen je danas u Zagrebu.

Program vrijedan 900.000 eura osmislila je Europska unija (EU) u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ), a provodit će ga konzorcij sastavljen od jedne njemačke konzultantske kuće, danske visoke škole i slovenskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt, koji će se financirati iz sredstava EU-a provodit će se u četiri županije - Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Sisačko-moslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U tim županijama bit će izrađena analiza potreba na tržištu rada i strategija za razvoj ljudskih resursa, rekao je voditelj tima za provedbu projekta Wulf Schmieder.

Nakon toga, konzorcij će u suradnji s lokalnim vlastima, sindikatima, poslodavcima i nevladinim udrugama izraditi program zapošljavanja u tim županijama.

Taj program će se također financirati iz sredstava EU-a. Inače, to je prvi projekt koji će se u Hrvatskoj provoditi po principima Europskog socijalnog fonda za zapošljavanje.

Iako taj fond još nije otvoren za Republiku Hrvatsku, važno je što će hrvatski stručnjaci moći naučiti kako se njime korisiti, rečeno je na predstavljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙