FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović u razgovoru za belgijski list odbacila optužbe ICTY-a

BRUXELLES, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nova hrvatska ministricavanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je optužbe glavnehaške tužiteljice Carle del Ponte o nesuradnji Zagreba u hvatanjuodbjeglog generala Ante Gotovine, piše u srijedu belgijski list DeStandaard.
BRUXELLES, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nova hrvatska ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je optužbe glavne haške tužiteljice Carle del Ponte o nesuradnji Zagreba u hvatanju odbjeglog generala Ante Gotovine, piše u srijedu belgijski list De Standaard.

U intervjuu belgijskom dnevniku ministrica upozorava Europsku uniju kako bi odgoda početka pregovora o pristupu Hrvatske zakazanih za 17. ožujka, imala "negativan učinak" na zemlje Balkana i ojačala bi euroskeptične hrvatske nacionaliste.

Ministrica Grabar-Kitarović ne osporava hrvatsku obvezu o "punoj suradnji" s Haškim sudom, ali na pitanje "što znači puna suradnja" odgovara: "na osnovi informacija kojima raspolažemo, ništa ne dokazuje da je Gotovina u Hrvatskoj ... Ako Gotovina nije u Hrvatskoj, ne možemo ga uhititi", piše dnevnik, a prenosi agencija France presse.

Ministrica je odlučno opovrgnula da hrvatska Vlada želi štititi generala budući da u vladajućoj stranci ima i tvrdih nacionalista, piše list.

"Gotovina je bjegunac za hrvatsko kao i za međunarodno pravosuđe", kazala je Grabar-Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙