FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bišćević u Grčkoj o bilateralnoj suradnji i stanju u regiji

ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova (MVP) Hido Biščević boravio je u četvrtak u službenomposjetu Grčkoj, gdje je s visokim dužnosnicima razgovarao obilateralnoj suradnji i stanju u jugoistočnoj Europi, priopćio jeMVP.
ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) Hido Biščević boravio je u četvrtak u službenom posjetu Grčkoj, gdje je s visokim dužnosnicima razgovarao o bilateralnoj suradnji i stanju u jugoistočnoj Europi, priopćio je MVP.

Bišćević se u Ateni sastao s zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslova Janisom Valinakisom i glavnim političkim direktorom ministarstva, veleposlanikom Eliasom Klisom.

Grčka je obećala poduprijeti Hrvatsku u pristupanju Europskoj uniji i NATO-u, a izražena je i bliskost ocjena stanja u regiji, stoji u priopćenju MVP-a.

Sugovornici su se složili oko potrebe jačeg angažmana Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država u rješavanju preostalih otvorenih pitanja i stvaranju trajne demokratske stabilnosti u regiji.

Državni tajnik Biščević i zamjenik ministra Valinakis istaknuli su neophodnost intenziviranja bilateralne suradnje i naglasili važnost ostvarenja projekta Jadransko-jonske autoceste. Obje strane potvrdile su nužnost suradnje svih zemalja regije s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu, navodi se u priopćenju MVP-a.

Biščević je prenio poziv hrvatskog premijera Ive Sanadera predsjedniku grčke Vlade Konstantinosu Karamanlisu za posjet Hrvatskoj u travnju ove godine, a zamjenik ministra Valinakis najavio je svoj dolazak u Zagreb na inauguraciju predsjednika Republike Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙