FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: pokopano više od 100.000 žrtava tsunamija

BANDA ACEH, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Indonezija je u četvtakobjavila da je dosad pokopano više od 100.000 žrtava tsunamija te dasu se u Helsinkiju sastali vladini dužnosnici i čelnici pobunjenika izopustošene provincije Aceh kako bi obnovili mirovne pregovore.
BANDA ACEH, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Indonezija je u četvtak objavila da je dosad pokopano više od 100.000 žrtava tsunamija te da su se u Helsinkiju sastali vladini dužnosnici i čelnici pobunjenika iz opustošene provincije Aceh kako bi obnovili mirovne pregovore.

U Bandi Aceh, glavnom gradu provincije, vojnici i volonteri pokapaju mrtve, a identični prizori mogu se vidjeti i u drugim dijelovima sjeverne Sumatre, koja je prva osjetila svu razornu mog velikog plimnog vala.

Taj će se posao obavljati još tjednima, jer se iz mulja i pod ruševinama dnevno izvadi oko tisuću tijela, a još 130.000 ljudi smatra se nestalima.

U Helsinkiju su se sastali indonezijski ministri i čelnici pobunjenika iz Aceha, pokušavajući obnoviti mirovne pregovore zastale prije gotovo dvije godine i zajednički pozvati međunarodnu zajednicu da pokaže još više dobre volje i u tu stradalu zemlju pošalje više pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙