FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg pada u Lici, istočnoj Slavoniji te sjeverozapadnoj Hrvatskoj

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Snijeg pada u Lici, istočnojSlavoniji te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, no za sada ne stvara većeprobleme u prometu, svi glavni cestovni smjerovi što iz unutrašnjostivode prema Kvarneru i Dalmaciji su prohodni za sve kategorije vozila,izvijestio je večeras u 23,45 sati Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Snijeg pada u Lici, istočnoj Slavoniji te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, no za sada ne stvara veće probleme u prometu, svi glavni cestovni smjerovi što iz unutrašnjosti vode prema Kvarneru i Dalmaciji su prohodni za sve kategorije vozila, izvijestio je večeras u 23,45 sati Hrvatski auto-klub.

Državnim cestama D55 Ruševo-Našice (preko Krndije) i D53 Pocrkavlje-Čagljin nakon čišćenja od snijega promet teče bez većih poteškoća.

Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do tunela Čardak, zbog sumaglice vidljivost je dodatno smanjena, kao i dionicom A1 Jezerane-Otočac gdje je vidljivost zbog magle smanjena na samo 200 metara.

Zbog snijega i leda na kolniku obustavljen je i dalje promet cestom: D506 Dobroselo-Mazin.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet državnim cestama: D32 Prezid-Delnice, D3 stara cesta kroz Gorski kotar - Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak, D42 Saborsko-Selište, D218 Užljebić-Doljani- Sučević-Srb, D501 Oštrovica-Meja te županijskom cestom Gornje Jelenje-Oštrovica.

Sva ostala vozila spomenutim cestama prometuju isključivo uz uporabu zimske opreme.

Sljemenska cesta je prohodna za sva vozila uz posjedovanje zimske opreme .

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je povremeno izlaz teretnih motornih vozila. Na svim ostalim prijelazima prometuje se nesmetano.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3,5 tone.

Svi ostali trajekti plove redovito.

Prometna prognoza za srijedu, 23. veljače: Na cestama u unutrašnjosti Hrvatske, u prvom redu u Lici i Gorskom kotaru očekuje se slab snijeg u drugom dijelu dana, zbog čega može doći do prekida u prometu na pojedinim cestama. Za vožnju cestama u većem dijelu Hrvatske HAK savjetuje posjedovanje zimske opreme. Zbog poledice u večernjim i jutarnjim satima opreznije treba voziti usjecima i prijevojima te preko mostova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙