FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Svi glavni cestovni smjerovi prohodni

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Svi glavni cestovni smjerovi što izunutrašnjosti Hrvatske vode prema Kvarneru i Dalmaciji, prohodni su zasve kategorije vozila, izvijestio je večeras u 20 sati Hrvatskiauto-klub.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Svi glavni cestovni smjerovi što iz unutrašnjosti Hrvatske vode prema Kvarneru i Dalmaciji, prohodni su za sve kategorije vozila, izvijestio je večeras u 20 sati Hrvatski auto-klub.

Snijeg na području Slavonije je u slabljenju, zbog čega promet državnim cestama D55 Ruševo-Našice (preko Krndije) i D53 Pocrkavlje-Čagljin teče bez većih poteškoća.

Susnježice ima u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske (na autocesti A4 Goričan-Zagreb od Goričana do Brezničkog Huma).

Pored spomenutih područja, na području Gorskog kotara i Like mjestimice ima još ugaženog i razmočenog snijega zbog čega HAK savjetuje posjedovanje zimske opreme.

Na dionici A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do tunela Čardak, zbog sumaglice vidljivost je dodatno smanjena.

Zbog snijega i leda na kolniku obustavljen je i dalje promet cestom: D506 Dobroselo-Mazin.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet državnim cestama: D32 Prezid-Delnice, D3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak, D42 Saborsko-Selište, D218 Užljebić-Doljani- Sučević-Srb, D501 Oštrovica-Meja te županijskom cestom ŽC5061 Gornje Jelenje-Oštrovica.

Sva ostala vozila spomenutim cestama prometuju isključivo uz uporabu zimske opreme.

Sljemenska cesta je prohodna za sva vozila uz posjedovanje zimske opreme .

Odrona zemlje, kamenja i snijega treba očekivati na gorskim cestama, u usjecima Ličke i Jadranske magistrale, te Istarskog ipsilona, a najčešće na D1 Gračac-Knin, D27 Gračac-Obrovac, te D218 Sučević-Srb-Brotnja.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je povremeno izlaz teretnih motornih vozila. Svim ostalim prijelazima prometuje se nesmetano.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3,5 tone. Svi ostali trajekti plove redovito.

Prometna prognoza za srijedu, 23. veljače: Na cestama u unutrašnjosti Hrvatske, a najviše u Lici i Gorskom kotaru, očekuje se slab snijeg u drugom dijelu dana, zbog čega može doći do prekida u prometu na pojedinim cestama. Za vožnju cestama u većem dijelu Hrvatske i za sutra se savjetuje posjedovanje zimske opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙