FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonska policija uhitila najtraženijeg kriminalca

SKOPJE, 7. veljače 2005. (Hina/dpa) - Jedan od najtraženijihmakedonskih kriminalaca te navodni vođa lanca trgovine ljudima uhićenje u gradu Debar nakon dvosatnog oružanog sukoba s pripadnicimaspecijalne policije, objavile su u nedjelju tamošnje vlasti.
SKOPJE, 7. veljače 2005. (Hina/dpa) - Jedan od najtraženijih makedonskih kriminalaca te navodni vođa lanca trgovine ljudima uhićen je u gradu Debar nakon dvosatnog oružanog sukoba s pripadnicima specijalne policije, objavile su u nedjelju tamošnje vlasti.

Vulnet Makelara, koji je promijenio ime u Carlito Brigante po uzoru na lik dilera koji je glumio Al Pacino u filmu "Carlitov način", uhićen je u nedjelju navečer u Debru na zapadu Makedonije, nakon žestokog sukoba njegove banke i policije, koji je završio bez žrtva.

Brigantea se drži za najsmionijeg predstavnika tamošnjeg podzemlja, u Italiji je odslužio kaznu od 15 mjeseci zatvora zbog pljačke, a makedonskim je vlastima do sada u dva navrata uspio izmaknuti.

Po uhićenju trebao bi se suočiti s nekoliko kaznenih optužbi, među kojima i za pljačku, nasilno ponašanje te otmicu dvojice policajaca u Debru 2003. godine.

Vjeruje se da kroz Makedoniju prolazi glavna ruta lanca trgovine ljudima, iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza do zapadne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙