FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je skupinu pljačkaša i iznuđivača koji su optuženi da su pet dana prije Božića iz kuće zagrebačkog neurokirurga Damira Kovača u Dubravi ukrali sef s vrijednom zbirkom antičkog i grčkog novca, vrijednim obiteljskim nakitom i ušteđevinom, izvijestila je danas policija. Nakon kriminalističke obrade od sedam uhićenih osoba dvije su puštene jer im se nije moglo dokazati sudjelovanje u tomu kažnjivom djelu, a petorica su (Kristijan G., Ivan G., Kristijan K., Siniša T. i Rudolf G.) nakon sinoćnje kriminalističke obrade privedena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, rekao je na konferenciji za novinare zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Novak. U premetačini svih prostorija kojima su se koristili optuženici pronađena je skoro cijela numizmatička zbirka, koja na tržištu vrijedi oko 200 tisuća eura, dio nakita, oružje, specijalni alat za provale, mobiteli i putovnice koje su vjerojatno ukradene, rekao je Dubravko Novak.

OPATIJA - Dječji karnevalski korzo na kojem je sudjelovalao oko 2200 maskiranih mališana u 35 skupina održan je danas u Opatiji. Karnevalskom trasom od opatijske tržnice do Ljetne pozornice prošetale su male maškare iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Karnevalsku povorku su predvodili domaćini, iz Dječjeg vrtića Opatija, uz glazbenu pratnju puhačkog orkestra Lovran. Gledateljima na opatijskim ulicama predstavile su se maškarane skupine Četiri godišnja doba, Strašila, Mića pehlinarska gospoda i feštari, Žablji svatovi, Domaći i vatrica iz Šume striborove, Pusti i bele mačkare, Talijanska kuhinja, Pčelica zujalica, Mali princ, Astronauti, Maslačkova livada i druge skupine. Maškarane skupine su stigle iz cijele Hrvatske.

NAŠICE - Na okruglom stolu Hrvatskog seljačkog saveza u Našicama danas su se predstavnici poljoprivrednih udruga iz gotovo svih županija složili da je nužno osnivati krovnu seljačku udrugu. Današnjim okruglim stolom o stanju u poljoprivredi i budućnosti hrvatskog sela završen je dvodnevni seminar u organizaciji tog saveza, na kojem je jučer razmatrano pitanje što seljaka očekuje u Europskoj uniji i kako se prilagoditi. Predstavnici poljoprivrednih udruga iz gotovo svih županija ocijenili su da se mnoge teškoće događaju zato što seljaci nisu ujedinjeni i ne nastupaju zajednički, te su istaknuli potrebu osnutka krovne seljačke udruge, a Vladi najviše zamjeraju smanjivanje poticaja.

OSIJEK - Za obnovu osječke povijesne jezgre - Tvrđe ove je godine osigurano 13,5 milijuna kuna iz državnog proračuna, te od grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture, što je dosad najveća svota od Domovinskog rata. Novac će biti raspoređen Agenciji za obnovu Tvrđe i Konzervatorskom odjelu, a kako ističu u tim ustanovama, obnova Tvrđe uistinu bi do kraja godine trebala vidljivo napredovati. Kako ističe ravnatelj Agencije za obnovu Tvrđe Srećko Lovrinčević, najveći su projekti završetak generalnog urbanističkog plana za Tvrđu te svih planova detaljne obnove infrastrukture, koja je u lošem stanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙