FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso: Stiglo je vrijeme za "europsku obnovu"

DAVOS, 29. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisijeJose Manuel Barroso ocijenio je u subotu na Svjetskom gospodarskomforumu u Davosu da je stiglo vrijeme za "europsku obnovu" i da jegospodarski rast ključ te obnove.
DAVOS, 29. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ocijenio je u subotu na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu da je stiglo vrijeme za "europsku obnovu" i da je gospodarski rast ključ te obnove.

"Ovo je trenutak za europsku obnovu", rekao je Barroso, ocjenjujući da je gospodarska reforma nužna za poticanje gospodarskog rasta.

"Želim Europu s otvorenijim tržištima i boljim propisima", što bi, uz ulaganja u obrazovanje i koherentnu socijalnu politiku, pogodovalo rastu, rekao je.

Naglasio je da je danas u Europi najveći prioritet poticanje gospodarskog rasta koji je ključan za blagostanje.

Barroso je time ponovio svoj program predstavljen u srijedu pred Europskim parlamentom, koji se temelji na "blagostanju, solidarnosti i sigurnosti".

"Potrebna su nam veća ulaganja" stavljanjem prioriteta na istraživanja i inovacije, ali i na obnovu obrazovnog sustava, rekao je, naglasivši da je za to potrebna suradnja svih aktera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙