FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 20. veljače

ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 20. veljače.
ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 20. veljače.

MUENCHEN - U sklopu drugog dana međunarodnog turističkog sajma CBR 2005, koji se u Muenchenu održava do 23. veljače, konferenciju za novinare održat će predstavnici Kamping udruženja Hrvatske (KUH), koji će izvijestiti o tradicionalnim nagradama njemačkog auto kluba ADAC za najbolje kampove u Europi. Te je nagrade i ove godine, slično kao i u nekoliko zadnjih, dobilo i nekoliko hrvatskih kampova. Hrvatska se na sajmu CBR 2005 sa svojom turističkom ponudom predstavlja među 1.200 izlagača iz 70 zemalja svijeta.

MADRID - Španjolska kao prva zemlja EU održava referendum o europskom ustavu. Njezino "da" bilo bi pozitivan signal ostalim zemljama koje će o tom pitanju kroz sljedećih 18 mjeseci održati referendume. Dok sva istraživanja javnog mišljenja pokazuju da će većina Španjolaca glasovati za ustav, najveća briga vlade je da će odaziv biti prenizak, što bi pokazalo indiferentnost glasača prema Uniji. Da bi stupio na snagu on treba ratifikaciju svih 25 članica EU, a tri zemlje - Litva, Mađarska i Slovenija, to su već učinile kroz

parlamentarnu proceduru.

LISABON - Parlamentarni izbori u Portugalu na kojima bi oporbena Socijalistička stranka (PS) mogla donijeti Portugalu zaokret ulijevo. Oko 8,75 milijuna portugalskih birača izaći će na birališta, godinu dana prije nego je planirano nakon što je socijalistički predsjednik Jorge Sampaio raspustio vladu desnog centra na čelu sa Pedrom Santanom Lopesom u prosincu prošle godine.

BANDA ACEH - Bivši američki predsjednici Bill Clinton i George Bush posjetit će Indoneziju u sklopu turneje po zemljama pogođenim razornim tsunamijem 26. prosinca prošle godine. Clinton i Bush apelirali su u subotu na američki narod i međunarodnu zajednicu da nastave pomagati azijskim zemljama pogođenima tsunamijem, te su pozvali na nastavak humanitarne pomoći i procijenili da bi obnova hotela i ribarnica u tom području mogla biti gotova za godinu dana. No, dodali su da bi rekonstrukcija drugih dijelova regije, poput

Aceha u Indoneziji i Šri Lanke mogla potrajati duže.

CIPAR (Turski dio) - Parlamentarni izbori u samoproglašenoj Turskoj Republici Sjeverni Cipar, koju priznaje jedino Turska. Oko 148.000 glasača pozvano je da u nedjelju glasuje za 50 mjesta parlamenta između 344 kandidata iz sedam stranaka.

KIEL - Regionalni izbori u njemačkoj saveznoj državi Schleswig-Holstein.

Dežurni urednici:

Noć: Zvonimir Matić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Darko Vlahović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙