FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

KAIRO - Egipatska beba rođena s dvije glave nalazi u stabilnom stanju nakon što su joj liječnici u 13-satnoj operaciji uklonili jednu od dvije glave, priopćili su u nedjelju liječnici. Ravnatelj pedijatrije u dječjoj bolnici u blizini Kaira, Nasif Hifnawy izjavio je da 10-mjesečna beba Manar Maged može nakon operacije pokretati sve udove i ne pokazuje znakove paralize. Manar je rođena s rijetkim stanjem poznatim kao parazitski blizanac. Do njega dolazi kada se oplođena jajna stanica počne dijeliti na dva istovjetna blizanca, ali se proces ne dovršava odnosno jedan od blizanaca ne uspije se u maternici u potpunosti razviti.

LONDON - Britanska pop pjevačica Victoria Beckham, supruga kapetana engleske nogometne reprezentacije Davida Beckhama, rodila je trećeg sina, objavio je u nedjelju nezin glasnogovornik. Dječak je rođen carskim rezom u Madridu, gdje David igra za gradski klub Real. Beckhamovi, najslavniji britanski bračni par, već imaju dvojicu sinova, petogodišnjeg Brooklyna i dvogodišnjeg Romea.

MAHABALIPURAM - Indijski arheolozi počeli su podvodna istraživanja mjesta na kojemu se, kako vjeruju, nalaze drevni grad i dijelovi hrama otkriveni nakon udara tsunamija na obale stoljetnog svetišta Mahabalipuram. Tri kamene strukture oslikane crtežima životinja otkrivene su u blizini tog obalnog grada, kojega je 26. prosinca prošle godine pogodio veliki plimni val. S povlačenjem vode i uklanjanjem naslaga pijeska pokazale su se strukture koje su najvjerojatnije dijelovi luke izgrađene u sedmom stoljeću, rekao je arheolog T. Satyamurthy. Mahabalipuram je odavna poznat po svojim raskošno urešenim hramovima koji su uvršteni na popis svjetske baštine i koje godišnje posjete tisuće turista i hinduskih hodočasnika.

MOSTAR - Mostarski ultramaratonac Aco Golo (46) krenuo je u nedjelju ujutro s mjesta pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog nedaleko Mostara na više od 600 kilometara dugi utramaraton prema Makedoniji, povodom prve godišnjice zrakoplovne nesreće u kojoj je još stradalo osam putnika i članova posade. Golo je prvotno planirao dotrčati u Skopje 26. veljače, na prvu godišnjicu pogibije predsjednika Trajkovskog. Sada je međutim ultramaraton produžen za dodatnih 200 kilometara, a Golo planira trčati svaki dan po 100 kilometara. Najavljeno je da će ultramaratonca Acu Golu na makedonskoj granici dočekati Vilma Trajkovski, supruga pokojnog makedonskog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙