FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanka Ellen MacArthur postala je u ponedjeljak navečer najbrži čovjek u povijesti koji je sam oplovio svijet, oborivši stari rekord za više od jedan dan. Nakon što je uplovila u Engleski kanal, iscrpljena 28-godišnjakinja okončala je 43.500 kilometara dug put za 71 dan i 13 sati. To je vrijeme bolje od Francuza Francisa Joyona, kojemu je to pošlo za rukom za 72 dana, 22 sata, 54 minute i 22 sekunde. MacArthur je putovanje u 22 metra dugom trimaranu počela 28. studenoga prošle godine. Do dolaska u Veliku Britaniju bila je potpuno sama i nije kročila na kopno, a najveći dio putovanja provela je u vodama južne hemisfere.

LONDON - Jedan velški navijač odsjekao si je testise nakon pobjede njegove ragbi reprezentacije nad Engleskom, objavio je u utorak list The Daily Mirror. Geoff Huish (26) bio je uvjeren u pobjedu Engleske u nedjeljnoj utakmici, pa je prijateljima u kafiću rekao: "Ako pobjedi Wales, odsjeći ću si jaja". Prijatelji u baru u Caerphillyu na jugu Walesa mislili su da se samo šali. No, nakon utakmice Huish je otišao doma, nožem odsjekao testise i hodao 200 metara natrag do kafića kako bi prijateljima pokazao što je učinio. Huis je u teškom stanju prebačen u bolnicu, a policija je objavila da je riječ o psihički poremećenoj osobi.

LOS ANGELES - Svi psi idu u raj, no oni iz Hollywooda mogli bi tamo dospjeti s netaknutim ušima i repom. Gradonačelnik Hollywooda, liberalnog predgrađa Los Angelesa koji je prije dvije godine prvi u Americi uveo zabranu rezanja pandži kod mačaka, zatražio je, naime, da se zakonom spriječi kupiranje repa i ušiju pasa. Novi zakon, o kojem će uskoro raspravljati Gradsko vijeće Hollywooda, predviđa zabrane i svih drugih nezdravstvenih ili kozmetičkih operacija na životinjama. Gradonačelnik John Duran rekao je da su kupiranjem ušiju i repa životinje izložene bolnim i nepotrebnim postupcima te ad netko tome mora stati na kraj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙