FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brzojav sućuti ministra Biškupića u povodu smrti slikara Pejakovića

ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićposlao je danas brzojav sućuti supruzi pokojnog slikara MladenaPejakovića.
ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić poslao je danas brzojav sućuti supruzi pokojnog slikara Mladena Pejakovića.

"S tugom smo primili vijest da nas je napustio čovjek velikog znanja, iskren prijatelj i suradnik Mladen Pejaković. U povodu njegove smrti izražavam Vam iskrenu sućut zbog velikog gubitka.

Predani kulturni djelatnik, nagrađivani pisac, sveučilišni profesor koji je nesebično svoje znanje prenosio generacijama studenata i bio izuzetna ličnost u skrbi za kulturnu baštinu zadužio je svojim radom i iznimnom energijom hrvatsku kulturu.

Napustio nas je čovjek velikog znanja koji je na svoj poseban način živio svijet kulturnih vrijednosti, prijatelj i osoba kojoj smo se uvijek mogli obraćati s povjerenjem. Njegova djela ostaju kao trag golemog znanja koje je djelom prenio na papir ostavljajući nam ga u naslijeđe, a dio je nažalost zauvijek otišao s njim", stoji u brzojavu sućuti koji je ministar Božo Biškupić u ime Ministarstva kulture i svoje osobno ime poslao supruzi pokojnog slikara Mladena Pejakovića.

Istaknuti hrvatski slikar, scenograf, autor animiranih filmova Mladen Pejaković umro je jutros u Zagrebu u 77. godini života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙