FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blanka Vlašić od ponedjeljka na kućnoj njezi

ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - "Ja sam sada super, a boravak ubolnici bi puno lakše podnjela da nisam prije operacije dobilatemperaturu", rekla je danas na prigodnoj konferenciji za novinare ubolnici Sestara milosrdnica naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić.
ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - "Ja sam sada super, a boravak u bolnici bi puno lakše podnjela da nisam prije operacije dobila temperaturu", rekla je danas na prigodnoj konferenciji za novinare u bolnici Sestara milosrdnica naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić.

Bio je to prvi javni nastup službeno najbolje hrvatske sportašice u 2004. godini nakon što joj je 15. veljače operirana štitnjača.

"Blankino zdravlje je najvažnije, a ja moram još jednom zahvaliti doktoru Vladimiru Bedekoviću čiji je tim savršeno obavio operaciju i poduzeo sve da postoperativni postupak protekne u najboljem redu", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić, koji je posebno zahvalio obitelji Kostelić na riječima potpore i ohrabrenja.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Lucijano Sušanj izrazio je uvjerenje da će Blanka nakon operacije postizati još bolje rezultate, a predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša je naglasio da je sada najvažnije da se Blanka Vlašić potpuno oporavi i tek onda uđe u puni trening.

Po riječima dr. Bedekovića Blanka će u ponedjeljak, 21. veljače, napustiti bolnicu i otići na kućnu njegu, te opovrgao neke natpise da sportašice zbog stresova češće oboljevaju od hipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višak hormona.

"Mi godišnje u bolnici Sestara milosrdnica obavimo više od 400 operacija štitnjača i mogu meritorno reći da sportašice ne oboljevaju ništa više od ostale populacije", kazao je dr. Bedeković, koji nije želio spekulirati o vremenu kada će Blanka moći ponovno trenirati punim intezitetom, ali je potvrdio da bi se to moglo dogoditi za dva do tri mjeseca.

Dr. Bedeković nije želio komentirati ni dali je bolest Blanke Vlašić lakša nego kod Janice Kostelić, ali je naglasio da je Blanka sada potpuno zdrava osoba i da će tableta, koju će Blanka morati svakodnevno uzimati, u potpunosti nadomjestiti hormone štitnjače i omogućiti joj normalnno bavljenje sportom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙