FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Blanka Vlašić mora na operaciju štitnjače

SPLIT, 8. veljače 2005. (Hina) - Naša najbolja atletičarka i službenonajbolja sportašica Hrvatske u 2004. godini Blanka Vlašić boluje odhipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višakhormona. Zato je u konzultaciji s lječnicima odlučeno da se problem saštitnjačom riješi operativnim zahvatom kojeg će početkom igućeg tjednau zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica izvršiti docent VladoBedaković.
SPLIT, 8. veljače 2005. (Hina) - Naša najbolja atletičarka i službeno najbolja sportašica Hrvatske u 2004. godini Blanka Vlašić boluje od hipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višak hormona. Zato je u konzultaciji s lječnicima odlučeno da se problem sa štitnjačom riješi operativnim zahvatom kojeg će početkom igućeg tjedna u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica izvršiti docent Vlado Bedaković.

To je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu, na kojoj je Blanka Vlašić podsjedila da je 21. siječnja 2004. Janica Kostelić išla na operaciju štitnjače, a " ona mi je najbolji primjer da se ovo stanje može preboljeti i vratiti u svjetski vrh", rekla je Blanka

"Trebalo nam je vremena da se priberemo od dana kada smo saznali za Blankine zdravstvene probleme. Pokušali smo je liječiti konzervativnim metodama, trenirati pod kontrolom, ali se na pripremama u Budimpešti pokazalo da ne može podnijeti maksimalne napore", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

"Mnogo žena živi sa sličnim problemom. Kod mene je utvrđen blaži oblik, ali sportaš mora biti potpuno zdrav da bi ostvario maksimum. Nisam mogla probijati svoje granice i sada problem moram operativno riješiti. U životu ima i gorih stvari, a kad mi se zdravstveni status vrati u normalu počet ću s treninzima", kazala je Blanka.

Njezin trener Bojan Marinović rekao je da Blanka ima tek 21. godinu i da je pred njom velika sportska karijera, ali je zdravlje na prvom mjestu zbog čega će se s ozbiljnim treninzima započeti tek nakon potpunog oporavka

Inače, postoperativni oporavak obično traje osam dana, a lječnici vjeruju da bi Blanka za dva mjeseca mogla početi trenirati s maksimalnim intezitetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙