FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: naslov Francuzima

BUENOS AIRES, 19. veljače 2005. (Hina) - Francuska posada XavierRohart/Pascal Rambeau osvojila je naslov svjetskih prvaka uolimpijskoj klasi "zvijezda" na SP-u održanom u Buenos Airesu.
BUENOS AIRES, 19. veljače 2005. (Hina) - Francuska posada Xavier Rohart/Pascal Rambeau osvojila je naslov svjetskih prvaka u olimpijskoj klasi "zvijezda" na SP-u održanom u Buenos Airesu.

Francuzi su nakon šest finalnih regata imali tek 10 negativnih bodova, pet manje od favorizirane brazilske posade Torben Grael/Marcelo Ferreira koja je osvojila srebro. Brončano odličje pripalo je Britancima Iainu Percyu i Steveu Mitchellu sa ukupno 19 bodova, tri manje od švedske posade Frederik Lööf/Anders Ekström, koji su bili branitelji naslova.

Peti su Francuzi Philippe Presti/Jean-Phillipe Saliou, a šesti Brazilci Robert Scheidt/Bruno Prada. Scheidt je nakon sedam naslova svjetskog prvaka u "laseru" ove godine prešao u "zvijezdu" i cilj mu je uzeti odličje na OI u Pekingu.

Prvenstvo je bilo izuzetno kvalitetno jer su se u Buenos Airesu našli i kormilari posada za Americas Cupa poput Prestia i Percya, koji je jedri u talijanskom Piu39 zajedno sa našim Karlom Kuretom.

Na prvenstvu nisu sudjelovali hrvatski jedriličari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙