FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pobijedila Argentinu 36:23

SFAX, 23. siječnja 2005. (Hina) - U dvoboju prvog kola C skupineSvjetskog rukometnog prvenstva, što se od 23. siječnja do 6. veljačeodržava u Tunisu, hrvatska reprezentacija je uvjerljivo pobijedilaArgentinu 36:23 (15:13).
SFAX, 23. siječnja 2005. (Hina) - U dvoboju prvog kola C skupine Svjetskog rukometnog prvenstva, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava u Tunisu, hrvatska reprezentacija je uvjerljivo pobijedila Argentinu 36:23 (15:13).

U gradskoj dvorani u Sfaxu pred 2500 gledatelja sudili su Frolov i Bašmaka iz Rusije.

Za hrvatsku reprezentaciju igrali su: Losert, Šola, Kaleb 1, Balić 6, Lacković 7, Zrnić 1, Vori 2, Dominiković, Džomba 7 (3), Goluža 3 (2), Šprem 3, Špoljarić 1, Metličić 4 i Buntić 1.

U argentinskoj reprezentaciji igrali su: Schulz, Garcia, Crevatin 2, Alonso, Lima, E.Viscovich,Acetti 1, Kogovsek 2, Gull 8, Carrara, Civelli 1, Marine 3, Pardales 2, G.Viscovich 3, Carou 1 i Querin.

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Argentina 6 minuta. Sedmerci: Hrvatska 6 (5), Argentina 3 (2).

Na otvaranju 19. svjetskog prvenstva hrvatska reprezentacija upisala je uvjerljivu pobjedu protiv Argentine. Kao što se i očekivalo od olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka, hrvatski rukometaši su na startu dohvatili dva boda. Međutim, odabranici Line Červara pokazali su dva lica. U prvom poluvremenu, uspavano, dekoncentrirano, nedovoljno agresivno, a u nastavku čvrsto i razigrano, što je na koncu rezultiralo uvjerljivim trijumfom.

Iako je hrvatska rukometna reprezentacija na otvaranju svjetskog prvenstva protiv Argentine upisala uvjerljivu pobjedu izbornik Lino Červar nije zadovoljan igrom koju su njegovi igrači pružili u prvom poluvremenu.

"Mogu biti zadovoljan drugim pouvremenom. Prvo smo igrali dekoncentrirano, ukočeno, s previše pogrešaka. Predugo smo se tražili," kazao je Červar.

"Argentina nas je iznenadila, igrali su dugačke napade zbog čega su moji igrači postali nestrpljivi i počeli su griješiti. No, u nastavku smo proradili. Zaigrali smo čvršće u obrani, Šola je skinuo nekoliko lopti i prelomili smo utakmicu", izjavio je Červar.

Jedan od najboljih igrača u hrvatskim redovima bio je Petar Metličić.

U ponedjeljak hrvatsku reprezentaciju očekuje dvoboj 2. kola protiv Japana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙