FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska-Argentina 36:23 - šira verzija

SFAX,(Hina) - U dvoboju prvog kola C skupine Svjetskog rukometnogprvenstva, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava uTunisu,hrvatska reprezentacija je pobijedila Argentinu 36:23 (15:13).U gradskoj dvorani u Sfaxu pred 2500 gledatelja sudili su Frolov iBašmaka (Rusija).
SFAX,(Hina) - U dvoboju prvog kola C skupine Svjetskog rukometnog prvenstva, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava u Tunisu,hrvatska reprezentacija je pobijedila Argentinu 36:23 (15:13). U gradskoj dvorani u Sfaxu pred 2500 gledatelja sudili su Frolov i Bašmaka (Rusija).

HRVATSKA: Losert, Šola, Kaleb 1, Balić 6, Lacković 7, Zrnić 1, Vori 2, Dominiković, Džomba 7 (3), Goluža 3 (2), Šprem 3, Špoljarić 1, Metličić 4, Buntić 1

ARGENTINA: Schulz, Garcia, Crevatin 2, Alonso, Lima, E.Viscovich,Acetti 1, Kogovsek 2, Gull 8, Carrara, Civelli 1, Marine 3, Pardales 2, G.Viscovich 3, Carou 1, Querin

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Argentina 6 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 6 (5), Argentina 3 (2)

Na otvaranju 19. svjetskog prvenstva hrvatska reprezentacija upisala je uvjerljivu pobjedu protiv Argentine. Kao što se i očekivalo od olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka, hrvatski rukometaši su na startu dohvatili dva boda. Međutim, odabranici Line Červara pokazali su dva lica. U prvom poluvremenu, uspavano, dekoncentrirano, nedovoljno agresivno, a u nastavku čvrsto i razigrano, što je na koncu rezultiralo uvjerljivim trijumfom.

I prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, gdje je Hrvatska osvojila prvo mjesto, također smo turnir otvorili protiv istog suparnika. U Portugalu su "Gaučosi" iznenadili hrvatsku vrstu, no u Sfaxu nisu imali izgleda. Desetak "ozbiljnih" minuta u drugom poluvremenu bili su dovoljni da hrvatska vrsta sruši prvaka Amerike.

Prvi dio igre nećemo dugo pamtiti. Argentinci su dugim napadima uspavali naše igrače i uspjevali održavati pogodak-dva zaostatka.Krila su bila ukočena, a vratari ne baš raspoloženi i na poluvremenu smo imali dva pogotka prednosti (15:13). U nastavku utakmice proradila je obrana 5-1, Šola je zaustavio nekoliko lopti i serijom 8:3 utakmica je prelomljena. Kod rezultata 27:17 argentinski izbornik Španjolac Ribero predao se izvukavši iz igre najboljeg igrača Gulla.

U ponedjeljak hrvatsku reprezentaciju očekuje dvoboj 2. kola protiv Japana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙