FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: MacArthur oplovila svijet za 71 dan i 13 sati

LONDON, 8. veljače 2005. (Hina/dpa) - Britanka Ellen MacArthur (28)oplovila je svijet bez ijednoga zaustavljanja na kopnu za 71 dan i 13sati čime je postavila novi svjetski rekord, gotovo dan i pol brže odstaroga rekorda kojega je držao Francuz Francis Joyon.
LONDON, 8. veljače 2005. (Hina/dpa) - Britanka Ellen MacArthur (28) oplovila je svijet bez ijednoga zaustavljanja na kopnu za 71 dan i 13 sati čime je postavila novi svjetski rekord, gotovo dan i pol brže od staroga rekorda kojega je držao Francuz Francis Joyon.

MacArthur je na svome putu, na koji je krenula 28. studenoga, preplovila 43.500 kilometara u čamcu s tri jedra. Veći dio vremena provela je u vodama južne hemisfere.

Tijekom putovanja imala je bliski susret s kitom, opekla je ruku na generator, morala je popravljati jedro, a u više je navrata bila u opasnosti da joj visoki valovi potope čamac.

Joyon je stari rekord postavio prije samo godinu dana kada je dotadašnji rekord popravio za čak 20 dana, te se očekivalo kako će njegovo vrijeme stajati godinama na vrhu. No, MacArthur je već u svom prvom pokušaju nadvisila Francuza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙