FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U zagrebačku zračnu luku oko 13 sati sletio je posebni zrakoplov "Croatia Airlinesa" sa rukometašima Hrvatske koji su na Svjetskom prvenstvu u Tunisu osvojili srebrnu medalju. U zgradi Zračne luke članove rukometne reprezentacije dočekalo je nekoliko stotina navijača, a u VIP salonu naše reprezentativce na čelu s šefom stručnog stožera Linom Červarom prvi je pozdravio dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zatim potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša. Svi su oni zahvalili rukometašima na sjajnim utakmicama i trenucima radosti koje su nam podarili, ne samo tijekom ovog prvenstva, jer je ova generacija igrača osvojila zlato sa prošlog Svjetskog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Ateni. Igrači, vidno umorni i neispavani, isticali su kako je izuzetno teško u dva tjedna odigrati deset utakmica u visokom ritmu pogotovo kada su ih pritisle ozljede, ali su obećali da će se za Europsko prvenstvo 2006. u Švicarskoj još bolje spremiti i ponovno popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas igrače i stručno vodstvo rukometne reprezentacije koji su na Svjetskkom prvenstvu u Tunisu osvojili srebrnu medalju.

"Vi ste primjer kako se dobrom organizacijom može uspjeti. Bilo bi dobro da vaš primjer slijede političari i državni dužnosnici, ali prije svega poduzetnici koji žele ući u Europu i na globalno tržište. Vi već godinama dokazujete da ste u konkurenciji najboljih uvijek na pobjedničkim postoljima", rekao je Mesić.

Predsjednik Republike je za osvojenu srebrnu medalju u Tunisu Redom hrvatskog trolista odlikovao: Nikolu Blažička, Denisa Buntića i Zorana Jeftića. Za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su: izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, Slavko Goluža, Valter Matošević i Vlado Šola. Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su: trener Hrvatske rukometne reprezentacije Irfan Smajlagić te igrači: Ivano Balić, Davor Dominiković, Mirza Džomba, Nikša Kaleb, Blaženko Lacković, Venio Losert, Petar Metličić, Denis Špoljarić, Goran Šprem, Igor Vori, Drago Vuković i Vedran Zrnić.

Za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni, čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu, Poveljom Republike Hrvatske odlikovana je Hrvatska rukometna reprezentacija u ime koje je Povelju primio kapetan Slavko Goluža, koji se u ime suigrača zahvalio Predjedniku na prijamu i odličjima.

PARIZ - Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije se uspjela plasirati u 2. kolo 585.000 dolara vrijednog WTA turnira u Parizu. Bolja od Šprem, inače šeste nositeljice, bila je Ruskinja Dinara Safina sa 6-4, 6-2. Šprem je u oba seta prva oduzimala servis svojoj protivnici, ali niti jednom tu prednost nije uspjela zadržati. U prvom setu oduzela je servis Safini za vodstvo 3-2, ali je već u sljedećoj igri izgubila igru na svoj početni udarac, da bi pri rezultatu 4-5 još jednom izgubila servis, a samim time i set. U drugom setu Šprem je oduzela servis Safini za 2-1, ali do kraja dvoboja mlada Ruskinja je osvojila pet gemova u nizu. Šprem je praktički prestala igrati nakon 2-2, te u posljednje četiri igre gotovo da nije osvojila niti jedan poen.

LJUBLJANA - Nedžad Botonjič, vratar slovenskog nogometnog prvoligaša Ljubljane, umro je tijekom današnjeg treninga od srčanog udara u 28. godini. Hitna pomoć je stigla vrlo brzo, no nesretnom Botonjiču nije bilo spasa.

BRUXELLES - Belgijski nogometni prvak Anderlecht otpustio je trenera Huga Broosa kojega će zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Franky Vercauteren. Broos je u Anderlechtu proveo dvije i pol sezone, no nakon prošlogodišnjeg osvajanja naslova prvaka ove sezone rezultati nisu niti izbliza tako dobri. U prvenstvu Anderlecht za vodećim Club Bruggeom zaostaje 14 bodova, iz nacionalnog kupa je ispao u osmini finala, dok je natjecanje po skupinama u Ligi prvaka okončao bez ijednog osvojenog boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙