FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gliptoteka HAZU: Izložba Sub Art 23. veljače

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Izložba Sub Art bit će postavljena23. veljače u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti uZagrebu.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Izložba Sub Art bit će postavljena 23. veljače u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Izložba je dio projekta Sub Art, koji je pokrenuo 1996. predstojnik Odjela za dizajn Visoke stručne škole u Aachenu Ivo Deković (1952.), a na njoj će hrvatski i njemački umjetnici predstaviti svoje najnovije radove nastale ispod mora u mjestu Ražnju pokraj Šibenika.

Ti radovi spoj su istraživanja vizualnih komunikacija ispod mora, te mogućnosti istovremenog prijenosa elektroničkom opremom performancea, instalacija, plesa, dizajna te video-intervencija na velike projekcije širom svijeta.

Sub Art je jedinstven projekt koji se bavi fenomenom podmorja kao otvorenog atelijera, sa specifičnim osvjetljenjem, lomom svjetlosti, kolorističkim promjenama i lebdećim odnosom pokreta.

Radove će izložiti Massha Askari, Joško Baće, Ivan Bura, Klaus Busen, Ivo Deković, Andrea Helten, Toni Meštrović, Tanja Ravlić, Kristina Restović, Christian Scheufens i Loren Živković Kuljiš.

Izložba će biti otvorena do 10. ožujka, a financijsku potporu pružili su joj Ministarstvo kulture i zagrebački Gradski ured za kulturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙