FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja s ICTY-em - uvjet približavanja BiH EU

SARAJEVO,10. veljače 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosnei Hercegovine Adnan Terzić izjavio je u četvrtak da puna suradnjanjegove zemlje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju(ICTY) ostaje temeljnim uvjetom daljnjeg približavanja Europskoj unijite je najavio da će zbog toga biti uspostavljena posebna radna skupinakoja će na državnoj razini koordinirati mjere čija je svrha privestioptužene za ratne zločine.
SARAJEVO,10. veljače 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić izjavio je u četvrtak da puna suradnja njegove zemlje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) ostaje temeljnim uvjetom daljnjeg približavanja Europskoj uniji te je najavio da će zbog toga biti uspostavljena posebna radna skupina koja će na državnoj razini koordinirati mjere čija je svrha privesti optužene za ratne zločine.

Nakon dvodnevnog boravka u Bruxellesu gdje je razgovarao s najvišim dužnosnicima NATO-a i Europske komisije, Terzić je novinarima u Sarajevu kazao da je privođenje haških bjegunaca najvažniji uvjet koji treba ispuniti da bi se pristupilo pregovorima o potpisivanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Bude li tako, Europska komisija odobrit će početak pregovora već u svibnju, kazao je Terzić.

Bosanskohercegovački premijer je istaknuo da je u razgovorima vođenim u Bruxellesu dobio potporu za uspostavu državnog tima koji će koordinirati napore za privođenje optuženih za ratne zločine.

"To naravno ne umanjuje odgovornost koju imaju vlasti Republike Srpske", kazao je Terzić.

Takav tim kojemu bi zajednički predsjedali Terzić i visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown trebao bi okupiti sve policijske i obavještajne službe te EUFOR i stožer NATO-a.

Na ovaj način želi se osigurati pravodobna razmjena informacija koja će olakšati privođenje bjegunaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙