FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Posada "Arnora" vraća se u subotu iz Gabona

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Šest članova posade zrakoplova uvlasništvu privatne tvrtke "Arnoro" iz BiH, koji su prije nekolikodana zarobljeni u Gabonu, oslobođeni su, vraćene su im putovnice i usubotu ujutro trebali bi napustiti glavni grad Liberville, izjavio jeu četvrtak za Hinu Zoran Bradić, načelnik Uprave za konzularne posloveMinistarstva vanjskih poslova RH.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Šest članova posade zrakoplova u vlasništvu privatne tvrtke "Arnoro" iz BiH, koji su prije nekoliko dana zarobljeni u Gabonu, oslobođeni su, vraćene su im putovnice i u subotu ujutro trebali bi napustiti glavni grad Liberville, izjavio je u četvrtak za Hinu Zoran Bradić, načelnik Uprave za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova RH.

Bosanskohercegovačka državna televizija BHT 1 izvijestila je u srijedu navečer da su u Gabonu zarobljena tri državljana BiH, dvoje Makedonaca i jedan hrvatski državljanin, članovi posade putničkog zrakoplova koji je zračni prijevoznik "Arnoro" sa sjedištem u Sarajevu iznajmio tvrtki "Air Max" u Gabonu.

Ministarstvo vanjskih poslova RH utvrdilo je da hrvatski državljanin Aleksandar Zović zapravo ima dvojno, hrvatsko i makedonsko državljanstvo te da stalno prebivalište već dugi niz godina ima u Makedoniji, rekao je Bradić za Hinu.

"Šesteročlana posada oslobođena je, vraćene su im putovnice i trenutačno se nalaze u sjedištu Air Francea u Gabonu", rekao je Bradić.

"Iz Libervillea bi trebali poletjeti u subotu u 9 sati ujutro zrakoplovom Air Francea", rekao je, dodajući da su sredstva za povratak posade osigurala makedonska i bosanskohercegovačka strana.

Svoju verziju priče ranije je za Hinu iznio i direktor "Arnora" Zoran Vučković koji je rekao da je problem zapravo bio u neredovitom plaćanju najma kanadske tvrtke "Azima Aviation", zbog čega je kasnila i plaća posadi. "Oni (posada) naprosto su zbog toga postali malo nervozni", rekao je Vučković i naglasio da zrakoplov i posada zapravo nisu bili oteti. Potvrdio kako letjelicu i posadu u Gabonu čuvaju naoružane osobe no to je obrazložio općom nesigurnošću koja vlada u toj državi.

Tvrtka "Azima Aviation" zrakoplov je izdala u podzakup tvrtki "Air Max" iz Gabona i ugovor je u početku bio obećavajući, jer je odmah uplaćen predujam od 189.000 dolara, no rate su nakon toga počele kasniti. Ugovor o najmu sklopljen s kanadskom tvrtkom bit će raskinut u iduća 24 sata i nakon toga će zrakoplov DC-9 sa 140 sjedala biti vraćen u BiH, rekao je Vučković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙