FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zrakoplov i posada "Arnora" vraćaju se iz Gabona u BiH

SARAJEVO,17. veljače(Hina) - Zrakoplov bosanskohercegovačke tvrtke"Arnoro" sa šest članova posade, među kojima je i jedan hrvatskidržavljanin, napustit će Gabon najkasnije za sedam dana, a ugovor onajmu sklopljen s kanadskom tvrtkom "Azima Aviation" bit će raskinutzbog neplaćanja, izjavio je u četvrtak za Hinu direktor "Arnora" ZoranVučković.
SARAJEVO,17. veljače(Hina) - Zrakoplov bosanskohercegovačke tvrtke "Arnoro" sa šest članova posade, među kojima je i jedan hrvatski državljanin, napustit će Gabon najkasnije za sedam dana, a ugovor o najmu sklopljen s kanadskom tvrtkom "Azima Aviation" bit će raskinut zbog neplaćanja, izjavio je u četvrtak za Hinu direktor "Arnora" Zoran Vučković.

Pojašnjavajući situaciju nakon što je objavljeno da su članovi posade zrakoplova tipa DC-9 sa 140 sjedala u nekoj vrsti pritvora u Gabonu, Vučković je kazao kako je problem zapravo bio u neredovitom plaćanju najma kanadske tvrtke, zbog čega je kasnila i plaća posadi.

"Oni (posada) naprosto su zbog toga postali malo nervozni", kazao je Vučković demantirajući kako su zrakoplov ili posada oteti.

On je potvrdio kako letjelicu i posadu u Gabonu čuvaju naoružane osobe no to je obrazložio općom nesigurnošću koja vlada u toj državi.

"Arnorov" ugovor s kanadskom tvrtkom, koja je onda izdala zrakoplov u podzakup tvrtki "Air Max" iz Gabona, na početku je bio obećavajući, jer je odmah uplaćen avans od 189 tisuća dolara, no rate su nakon toga počele kasniti.

"Taj ugovor bit će raskinut u naredna 24 sata, a nakon toga zrakoplov se vraća u BiH", kazao je Vučković.

On je pojasnio kako se "Arnoro" nakon toga vraća na europsko tržište, odnosno na povezivanje BiH sa skandinavskim zemljama.

"Arnoro" je i osnovan kako bi obavljao te letove, no vlasti u Švedskoj naknadno su tražile ugradnju blindiranih vrata na zrakoplovu što je omelo prvobitne poslovne planove pa se počelo s iznajmljivanjem letjelice do nove turističke sezone, kazao je Vučković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙