FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Iveković traži žurno sazivanje GSV-a

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Zagrebački ured Hrvatske udrugesindikata (HUS) zatražio je danas od predsjednika zagrebačkogGospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da zbog gorućih problema u graduZagrebu žurno sazove sjednicu tog tripartitnog tijela.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Zagrebački ured Hrvatske udruge sindikata (HUS) zatražio je danas od predsjednika zagrebačkog Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da zbog gorućih problema u gradu Zagrebu žurno sazove sjednicu tog tripartitnog tijela.

HUS, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Nezavisni hrvatski sindikati predlažu raspravu o praćenju cijena komunalnih usluga.

Traže pritom da se razmotri mogućnost pomicanja datuma u mjesecu za plaćanje komunalnih usluga. Smatraju da bi to bilo logično budući da se plaće isplaćuju 15-tog u mjesecu za prethodni mjesec.

Sindikalne središnjice traže raspravu o prijedlogu sanacije vodoopskrbne mreže. Iveković upozorava da se zbog dotrajalosti sustava gubi 40 posto vode a namjesto njegove žurne obnove planira se gradnja poslovne zgrade.

Uz ostalo, sindikati traže raspravu o praćenju zaposlenosti i planu zapošljavanja, zdravstvenoj zaštiti, pedagoškom odgoju i socijalnoj politici. Središnjice su na zamolbu Bandića GSV-u uputile prijedlog rada za GSV-a.

Iveković je upozorio da je na posljednjoj sjednici GSV-a u studenom dogovoreno s Bandićem da se na idućoj sjednicu u prosincu uvrsti točka o sindikalnom organiziranju u gradskim tvrtkama, no Bandić tada nije sazvao sjednicu.

"Potpuno je nelogično da postoji zagrebački GSV a da ne postoji mehanizam koji bi u kratkom roku riješio konflikte koji nastaju radi različitog tumačenja zakonskih odredbi od strane sindikata i poslodavaca", ustvrdio je Iveković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙