FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) -
ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) -

KARLOVAC - Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca dogovorili su na seminaru o socijalnom partnerstvu u Republici Hrvatskoj i EU, održanom danas u Karlovcu, osnutak radne skupine za izradbu nacionalnog sporazuma o politici plaća u javnom i državnom sektoru. Sudionici seminara, na konferenciji za novinstvo nisu govorili o pojedinostima na temelju kojih bi trebao biti izrađen sporazum o politici plaća, no premijer Ivo Sanader pozvao je jutros socijalne partnere na dogovor kojim bi se utvrdio sporiji rast plaća od rasta BDP-a. Potpredsjednica Vlade i predsjednica GSV-a Jadranka Kosor najavila je da će socijalni partneri na sljedećoj sjednici GSV-a dogovoriti okvir za početak tog velikog posla. Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Zdenko Mučnjak rekao je da sporazum o politici plaća ne znači ograničavanje rasta plaća, nego sređivanje cjelokupnih odnosa u sustavu plaća, u kojemu sada vlada anarhija. Od šest sindikalnih središnjica izradu nacionalnog sporazum o politici plaća poduprle su četiri, u kojima je većina sindikalno organiziranog radništva.

KARLOVAC - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je danas, komentirajući izjavu premijera Ive Sanadera u Karlovcu kako "nitko, pa ni general Gotovina, ne može biti izvan zakona", kako "takvo nešto nije mogli čuti od HDZ-a u vrijeme kada su njegovu Vladu zbog suradnje s Bruxellesom i Haagom proglašavali izdajničkom". Na novinarsko pitanje može li doći do krize vlasti zbog moguće odgode pregovora za ulazak Hrvatske u EU, Račan je rekao da "ne želi nagađati hoće li doći do krize u HDZ-u ili krize vlasti". Komentirajući medijske napise o navodnoj koalicijskoj suradnji SDP-a i HDZ-a, Račan je izjavio kako su to "podmetanja". Na pitanje kakva je mogućnost koaliranja SDP-a i HDZ-a na skorašnjim lokalnim izborima, Račan je kazao da će SDP koalirati sa svim demokratskim strankama, "a s HDZ-om teško". Naglasio je da "čak ako i s terena dođe kakav argumentirani zahtjev za iznimku, u vodstvu SDP-a će se vrlo ozbiljno razmotriti prijedlog", no da " bez dopuštenja stranke neće biti koaliranja s HDZ-om".

ZAGREB - Izbor koalicijskih partnera na lokalnim izborima HSLS će prepustiti svojim ograncima s preporukom da, gdje god mogu, surađuju s LS-om, izjavio je nakon današnje sjednice Velikog vijeća HSLS-a predsjednik stranke Ivan Čehok. Napomenuo je da je Veliko vijeće to odlučilo jer smatra da proces povezivanja tih dviju stranaka "nije moguće zaustaviti". No, istaknuo je, lokalni izbori bit će najbolji ispit mogu li HSLS i LS, kao stranke proistekle iz iste liberalne tradicije, zajedno biti jači politički čimbenik. Čehok je rekao i da će HSLS i dalje podupirati Sanaderovu Vladu, jer bi, kako je procijenio, izazivanje prijevremenih parlamentarnih izbora bilo politički neodgovorno.

ZAGREB - Potpredsjednik saborskog Istražnog povjerenstva za riječko Brodogradilište "Viktor Lenac" Branimir Glavaš potvrdio je danas Hini da je u Hrvatski sabor jučer poslijepodne iz Rijeke stigla Knjiga dionica te tvrtke. Uz sedam svezaka Knjige dionica riječkog Brodogradilišta "Viktor Lenac" d.d. dopremljeno je i 30-ak registratora ostale dokumentacije i kupoprodajnih ugovora dionica, iz kojih se vidi kako se mijenjala vlasnička struktura nad tim brodogradilištem od godine 1993. do 1999. Najavio je da će Istražno povjerenstvo vjerojatno već u srijedu, 9. veljače, ovlastiti jednu revizorsku kuću da rekonstruira sve prijenose vlasništva nad Brodogradilištem od godine 1992. do 2000.

SLAVONSKI BROD - Predstavnici ekoloških udruga Eko-Kvarnera i Zemlja izjavili su danas da su se na dijelu Jadranskog naftovoda (JANAF) koji prolazi Brodsko-posavskom županijom posljednjih desetak godina dogodila četiri eko-izgreda, što potiče na uzbunu. Oni su na konferenciji za tisak u Slavonskom Brodu najavili pokretanje zahtjeva za ispitivanjem u kakvom je stanju naftovod na svim dionicama. "Nije poznato u kakvom su stanju cijevi pa je JANAF ozbiljan mogući zagađivač", rekao je predsjednik Eko-Kvarnera Vjeran Piršić. Istaknuo je kako nije prihvatljivo da mogući zagađivač "sam sebe testira i sam verificira te podatke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙