FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens poboljšao ponudu za preuzimanje VA Technologie

BEČ, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački industrijski iinženjerski div Siemens čini se da je na putu postizanja uspjeha usvojoj dugoj kampanji za kupovinu austrijske tehnološke tvrtke VATechnologie, nakon što je poboljšao svoju raniju ponudu, ocijenili suanalitičari.
BEČ, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački industrijski i inženjerski div Siemens čini se da je na putu postizanja uspjeha u svojoj dugoj kampanji za kupovinu austrijske tehnološke tvrtke VA Technologie, nakon što je poboljšao svoju raniju ponudu, ocijenili su analitičari.

Siemens je ranije izvijestio da je povećao svoju ponudu za preuzimanje austrijske tvrtke za 18 posto na 65 eura po dionici, s prijašnjih 55 eura.

VA Techonologie sa sjedištem u Linzu, koji je aktivan u području energetike, voda, usluga i metalurgije, prošlog je mjeseca objavio da je Siemensova ponuda iz studenoga od 55 eura po dionici neodgovarajuća.

Austrijska kompanija objavila je u četvrtak da poboljšanu Siemensovu ponudu upravni odbor tvrtke smatra "ekonomski adekvatnom". No iz takvog priopćenje nije odmah postalo jasno da li priopćenje kompanije podrazumijeva i formalno prihvaćanje nove Siemensove ponude.

Siemensova sadašnja ponuda drugi je pokušaj preuzimanja VA Tech u zadnjih godinu dana. Prošle godine u rujnu odustao je od ranije ponude za kupnju te austrijske kompanije zbog protivljenja austrijske vlade i sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙