FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Memento vlasnik 90,08 posto dionica Hotela Split

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Memento, koja jeu listopadu postala većinskim vlasnikom splitskog Hotela Split,objavila je danas da je dovršila preuzimanje dodatnih 4,49 postodionica toga hotela od malih dioničara nakon čega raspolaže sa ukupno90,08 posto dionica, izvijestili su sa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Memento, koja je u listopadu postala većinskim vlasnikom splitskog Hotela Split, objavila je danas da je dovršila preuzimanje dodatnih 4,49 posto dionica toga hotela od malih dioničara nakon čega raspolaže sa ukupno 90,08 posto dionica, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Ponudu za preuzimanje dodatnih dionica Hotela Split Memento je objavila u dnevnom tisku i Narodnim novinama početkom prosinca prošle godine, a preuzela je i isplatila 1.631 dionicu, ukupne nominalne vrijednosti 5,05 milijuna kuna, što predstavlja 4,49 posto temeljnog kapitala toga hotela.

Nakon toga preuzimanja tvrtka Memento, koja je u 100 postotnom vlasništvu Hypo Vrijednosnica odnosno Hypo Alpe-Adria Banke, raspolaže sa ukupno 32.721 glasova na glavnoj skupštini Hotela Split, a što predstavlja 90,08 posto temeljnog kapitala.

Memento je većinskim vlasnikom Hotela Split postao u listopadu 2004., kada je sa Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) potpisao kupoprodajni ugovor za 68,08 dionica Hotela Split, za što je izdvojeno 88 milijuna kuna ili 26,7 milijuna kuna više nego je bila natječajem oglašena početna tražena cijena.

Nešto prije potpisivanja toga ugovora, 25. kolovoza, Memento je na Varaždinskoj burzi kupio i 17,5 posto dionica Hotela Split, čime je uz udjel kupljen od HFP-a postala vlasnikom 85,58 posto dionica toga hotela.

Tvrtka Memento se obvezala u iduće tri godine u taj hotel uložiti 106,7 milijuna kuna, čime će se razina hotelskih objekata i sadržaja sa sadašnjih tri podići na razinu četiri zvjezdice. Do 2006. dio hotela planiraju urediti i na razinu pet zvjezdica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙