FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB/ROTTERDAM - Slovak Dominik Hrbaty drugi je tjedan zaredom poražen od hrvatskih tenisača. Prošlog tjedna u 1. kolu turnira u Marseilleu zaustavio ga je Mario Ančić, a danas ga je u 1. kolu ATP turnira u Rotterdamu pobijedio Ivan Ljubičić sa 6-4, 1-6, 6-2. U prvom setu Ljubičić je odlično igrao na svoj servis. Izgubio je samo pet poena na svoj početni udarac, a od pet prilika za break iskoristio je jednu. Sasvim druga slika u drugom setu. Ljubo je osvojio tek svaki drugi poen na svoj servis, a slovački je tenisač s dva breaka iznudio treći, odlučujući set. Ljubičić je u trećem setu vrlo rano oduzeo servis protivniku, te je poveo 3-0. Kod 3-1 spasio je četiri break lopte i to je bio ključni trenutak meča. Bio je ovo peti dvoboj Ljubičića i Hrbatya, a sve ih je dobio hrvatski tenisač. U 2. kolu Ljubičić će igrati protiv Nizozemca Sjenga Schalkena.

ZAGREB - Trener nogometnog kluba Varteks i bivši trener hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević saslušan je danas u USKOK-u u predistrazi o navodnom namještanju utakmica Hrvatske nogometne lige i kupovanju sudaca. Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer potvrdio je Hini da je s Blaževićem obavljen razgovor u USKOK-ovim prostorijama.

"O sadržaju tog razgovora, kao i o daljnjem postupanju USKOK-a ne mogu govoriti jer se radi o postupcima u predistražnoj fazi koji predstavljaju službenu tajnu", izjavio je Žganjer.

"Razgovor s ravnateljem USKOK-a trajao je dva sata tijekom kojih sam popio tri kave, no ništa konkretno nisam imao za reći", kazao je Blažević koji je u USKOK pozvan nakon što je za tisak u ponedjeljak izjavio da "točno zna" koje suce plaća izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić.

"Ja sam samo reagirao na Mamićevo priznanje da je kupovao suce. Ako je to istina, ja pretpostavljam koje je suce kupovao, no za to nemam argumente i dokaze, pa prema tome ništa nisam ni mogao reći USKOK-u", kazao je Blažević.

U USKOK-u se nisu mogle dobiti informacije o njihovim daljnim potezima, u kojem smjeru ide predistraga i s kim će još službeno razgovarati. Nove sumnje u namještanje rezultata utakmica i kupovanje sudaca USKOK je danas dobio i u izjavi Mamića koji je, kako prenosi tisak, sumnjivima označio lanjske utakmice splitskog Hajduka s Osijekom i Zadrom te Zadra s Marsonijom. Predsjednik Hajduka Branko Grgić na takve je optužbe samo odmahnuo rukom. "Mamić već pet godina raznim izjavama davi sve oko sebe. Više ih ne želim slušati, a kamoli na njih reagirati", rekao je Grgić za današnje Sportske novosti, dok su neki bivši i sadašnji igrači Osijeka odbacili nagađanja da je Osijek "prodao" utakmicu Hajduku.

ZAGREB - Vlasnici četiriju brončanih medalja s paraolimpijskih igara u Ateni, Mihovil Španja i Jelena Vuković proglašeni su u izboru Hrvatskog športski savez invalida (HŠSI), najboljim sportašima s invaliditetom u protekloj godini. HŠSI je već osmu godinu uzastopce birao najuspješnije sportaše i sportske djelatnike. Na ovogodišnjoj svečanosti, koja je održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, uz mnoge sportske djelatnike prisustvovali su i potpredsjednica hrvatske Vlade, Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, pomoćnica ministra za znanost, obrazovanje i sport, Romana Caput-Jogunica, te saborski zastupnici Zlatko Tomčić, Marija Lugarić, te Vesna Škulić. Mladi dubrovački plivač, koji je u Ateni osvojio tri brončane medalje (na 400 slobodno, 100 leđno i 200 mješovito), slavio je ispred Damira Bošnjaka, koji je na paraolimpijskim igrama zauzeo sedmo mjesto u disciplini pištolj slobodnog izbora. Jelena Vuković je u Ateni osvojila brončanu medalju u bacanju diska, dok je u bacanju kugle bila sedma. U konkurenciji za najbolju sportašicu bile su i plivačica Ana Sršen, te atletičarka Marija Iveković.

ZAGREB - Za Program javnih potreba u športu Grada Zagreba u 2005. godini izdvojit će se 162 milijuna kuna te još 16 milijuna kuna za poticanje vrhunskog športa, stoji u financijskom planu koji je danas s jednim suzdržanim glasom (skupštini je nazočnilo 52 od 62 člana) usvojen na godišnjoj Skupštini zagrebačkog športskog saveza (ZŠS). 51 posto ovih sredstava, odnosno 82,5 milijuna kuna korisnicima će raspodijeliti ZŠS, a za distribuciju 49 posto sredstava, odnosno 79,5 milijuna kuna, kao i za 16 milijuna za vrhunski šport zadužen je Gradski ured za obrazovanje i šport. ZŠS, kao najveća i najorganiziranija lokalna zajednica športskih saveza i udruga u Republici Hrvatskoj, sustavno skrbi o 58 športova, te posebno o športu invalida, športskoj rekreaciji te školskom športu. U sustavu ZŠS-a je 685 klubova sa 50.000 registriranih športaša, dok je raznim programima športske rekreacije obuhvaćeno više od 100.000 građana, a programima djece i mladeži 165.000 učenika.

MILANO - Nogometaši Intera iz Milana prvi su polufinalisti Kupa Italije. U uzvratnom dvoboju u Milanu Inter je svladao Atalantu sa 3-0, te se uz 1-0 pobjedu iz prve utakmice lako plasirao u sljedeći krug. Strijelci za Inter bili su Alvaro Recoba (32), Emre Belozoglu (36) i Julio Cruz (55).

ATENA - Europski nogometni savez (UEFA) poslat će inspektora u Atenu kako bi istražio optužbe vezane za navodno namještanje utakmice posljednjeg kola Lige UEFA između Panioniosa i Dinama iz Tbilisija, te moguću povezanost grčkih kladioničarskih krugova s namještanjem utakmica u Njemačkoj.

"Mislili smo poslati inspektora da istraži događaje vezane samo uz utakmicu Panionios - Dinamo, ali usput će istražiti i moguće uplitanje u namještanje utakmica u Njemačkoj", izjavio je neimenovani dužnosnik UEFA-e.

Dvoboj Panionios - Dinamo završio je pobjedom domaćih 5-2 nakon što su gosti na poluvremenu vodili sa 1-0. Kladionice su zaprimile neobično veliki broj uplata upravo na takav razvoj rezultata.

ATENA - Talijanski nogometni trener Alberto Malesani treći je ovosezonski stručnjak na klupi grčkog prvoligaša Panathinaikosa. Malesani je s Panathinaikosom potpisao jednoipolgodišnji ugovor, a grčki mediji nagađaju da će za to vrijeme zaraditi milijun eura. Ove sezone su s klupe Panathinaikosa morali otići Itshak Shum i Zdenek Scasny.

RIO DE JANEIRO - Nekadašnji napadač brazilske nogometne reprezentacije Guilherme (31) osuđen je na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubojstva. Guilherme, sadašnji član Botafoga, koji je 1999. godine bio najbolji strijelac brazilskog prvenstva, osuđen je jer je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Do nesreće je došlo kada je Guilherme velikom brzinom pokušao preteći vozilo ispred sebe na jednoj lokalnoj cesti u provinciji Sao Paulo. Nogometašev odvjetnik uložio je žalbu na ovu presudu.

"Riječ je o prometnoj nesreći kakve se često događaju na brazilskim cestama", izjavio je Guilhermeov odvjetnik Sergio Alvarenga.

NEW YORK - Povjerenik amerićko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) Gary Bettman u srijedu je objavio kako se ova sezona zbog "lockouta" definitivno otkazuje. Do "lockouta" je došlo jer se vlasnici klubova i igrači nisu uspjeli dogovoriti oko novoga kolektivnog ugovora, a u srijedu je istekao i posljednji rok za početak sezone. NHL je prva profesionalna liga u Americi koja je zbog "lockouta" morala otkazati čitavu sezonu.

Vlasnici su željeli uvesti "salary cap" za plaće igrača što je udruga igrača odbijala od početka "lockouta" u rujnu pa sve do ponedjeljka. No, kada su igrači i pristali na uvođenje "salary capa", tražili su da on iznosi 52 milijuna dolara po momčadi, dok su vlasnici ponudili sumu od 40 milijuna. U posljednja dva dana igrači su smanjili svoju ponudu na 49 milijuna, a vlasnici svoju podigli na 42.5 milijuna, no niti jedna strana nije više željela popustiti.

LONDON - U srijedu je napokon stigla dugoočekivana potvrda da će najbolji svjetski biciklist Amerikanac Lance Armstrong nastupiti na ovogodišnjem Tour de Franceu.

"Iako je moja kondicija daleko od savršene, jedva čekam da opet sjednem na bicikl i počnem s utrkama. Cilj mi je po sedmi puta zaredom pobijediti na Tour de Franceu", izjavio je šesterostruki osvajač Toura 33-godišnji Armstrong.

Ove godine će američki biciklist, prema onom što je objavila njegova momčad Discovery Channel, osim na Tour de Franceu, nastupiti i na poznatoj klasičnoj utrci Pariz-Nica, na Utrci po Flandriji, te na američkom tlu u Utrci po Georgiji. Armstrong je napomenuo da je moguće da nastupi na još kojoj utrci, ali odluka o tome će pasti nakon proljetnih testova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙