FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 14. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 14. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Na današnjem ždrijebu drugog kruga natjecanja u košarkaškoj Euroligi, koji je održan u Barceloni, Cibona VIP je svrstana u D skupinu, sa Maccabijem iz Tel Aviva, turskim Ulkerom i talijanskom ekipom Montepaschi Siena. Trener Cibone Dražen Anzulović, kako nam je prenio glasnogovornik kluba Ivan Jurković, nije bio zadovoljan ishodom ždrijeba. "Od 15 momčadi koje smo mogli dobiti, izvukli smo baš one tri koje nisam želio. Teško je reći kakve su nam šanse da se plasiramo među prve dvije ekipe, odnosno u četvrtfinale. Činjenica je da su nas svi podcijenili uoči prvog kruga, a mi smo nekoliko kola prije kraja izborili plasman u Top 16. Možda opet iznenadimo. Sve naše protivnike pratio sam tijekom sezone i jedna je stvar sigurna - čeka nas težak posao", smatra Anzulović. Najveći favorit skupine je aktualni europski prvak Maccabi iz Tel Aviva, koji je prvi krug završio sa 10 pobjeda i 4 poraza.

ZAGREB - Najbolje rangirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici je Karolina Šprem. Mlada Varaždinka zauzima, isto 17. mjesto, kao i prošlog tjedna sa 1.439 bodova. Jelena Kostanić je pala za jednu stepenicu i sada se nalazi na 35. mjestu sa 862 boda, dok je Sanda Mamić skočila za tri pozicije i sada je 103. sa 361 bodom. Silvija Talaja je nazadovala za tri mjesta i sada je 107. (351), Lana Popadić je pala za 24. mjesta i trenutačno zauzima 222. mjesto (138), dok je Ivana Abramović sa 228. mjesta pala za tri pozicije (128 bodova). Na vrhu ljestvice je Amerikanka Lindsay Davenport sa 4.965 bodova.

BEČ - Reprezentacija Kazahstana osvojila je prvo mjesto na predolimpijskom turniru u hokeju na ledu, što je održan u Klagenfurtu i time izborila vizu za nastup u Torinu 2006. godine. Kazahstan je u posljednjem kolu pobijedio Francusku 1:0, a kako je Austrija neočekivano izgubila od Ukrajine (3:4), Kazahstanci su osvojili prvo mjesto.

PRAG - Bivša zvijezda svjetskog i talijanskog skijanja, Alberto Tomba (38) još uvijek sanja o glumačkoj ulozi u nekom od hollywoodskih filmova. Najveća želja "Tombe la bombe" je glumiti u nekom od akcijskih filmova. "Nadam se da ću dobiti takvu ulogu, Vjerujem kako bi se odlično snašao," kazao je Talijan, koji je 1998. godine zbog skijaških obveza odbio ulogu u jednom hollywoodskom projektu.

MOSKVA - Zvijezda NHL momčadi, New York Islanders, Rus Aleksej Jašin karijeru će nastaviti u redovima ruskog prvoligaša Lokomotive iz Jaroslavla. Jašin je potpisao ugovor do konca sezone, no u slučaju početka NHL lige vratit će se u Islanderse. Prošlog tjedna u Rusiju je stigao i napadač Atlanta Thrashersa, Dany Heatley, koji je potpisao ugovor za Ak Bars Kazan. U redovima Kazana igraju već četvorica NHL igrača, Ilja Kovalčuk, Nikolai Khabibulin, Vincent Lecavalier i Brad Richards.

MADRID - U utorak će se u Barceloni na stadionu Nou Camp odigrati revijalna utakmica u kojoj će nastupiti 50-tak ponajboljih svjetskih nogometaša predvođenih Brazilcem Ronaldinhom i Ukrajincem Andrijem Ševčenkom, s koje će sav prihod biti namijenjen žrtvama tsunamija u Aziji. Ronaldinhovu momčad vodit će Brazilac Carlos Alberto Parreira i Frank Rijkaard, a u njoj će igrati Kaka, Didier Drogba, Javier Zanetti..., dok će Ševčenkovu ekipu voditi Marcello Lippi i Arsene Wenger, a igrat će Zinedine Zidane, David Beckham, Paolo Maldini, Michael Ballack, Thierry Henry.... Utakmicu će suditi Pierluigi Collina. "Željeli smo pomoći brojnim žrtvama tsunamija i vjerujem kako ovo neće biti naša posljednja akcija," kazao je Ronaldinho. Utakmicu su organizirali Međunarodna i Europska nogometna federacija (FIFA i UEFA), Španjolski nogometni savez, Barcelona, te Solidarity fond, koji prikuplja pomoć stradalima.

LONDON - Napadač lidera engleskog nogometnog prvenstva, Chelsea, Eidur Gudjohnsen (26) priveden je nakon utakmice s Evertonom zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Predstavnici policije zaustavili su Islanđanina u pet ujutro u okolici Surreya, južno od Londona, zbog čudnog načina vožnje, Gudjohnsen je naime, vozio BMW suviše sporo, što se "plavcima" učinilo sumnjivim. Nakon što je obavljen alkotest, koji je pokazao višak promila, Islanđanin je prevezen u policijsku postaju iz koje je pušten nekoliko sati kasnije, a početkom ožujka očekuje ga suđenje. Gudjohnsen se pokušao pravdati kazavši kako je malo popio proslavivši pogodak Evertonu, koji je londonskom klubu donio nova tri boda.

SYDNEY - Jedan od najboljih plivača na svijetu, Australac Ian Thorpe (22) propustit će Svjetsko prvenstvo, što će se ove godine održati u kanadskom Montrealu. "Thorpe želi načiniti kratki predah od vrhunskog plivanja kako bi se što bolje pripremio za olimpijske igre u Pekingu 2008. godine," kazao je njegov trener Tracey Menzies. Thorpe je na svjetskim prvenstvima osvojio 11 zlatnih medalja, što je najviše u povijesti plivanja, no ove sezone neće nastupati na važnijim natjecanjima. Torpedo, kako mu je nadimak, prvu zlatnu medalju na SP-u osvojio je 1998. godine u Perthu sa 15 godina, čime je postao najmlađi osvajač zlatnog odličja u povijesti svjetskih prvenstava. Na SP-u u Fukuoki 20001. godine je osvojio šest zlatnih medalja, a u dvije godine kasnije u Barceloni, postao je prvi plivač sa tri zlatne medalje na 400 metara slobodno. Prvo značajnije natjecanja na kojem će Thorope nastupiti bit će Commonwealth Igre, što će se iduće godine održati u Melbourneu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙