FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 15. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 15. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Košarkaši zagrebačke Cibone VIP i Split Croatia osiguranja izborili su plasman na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića koji će se odigrati ovaj vikend u Zadru. Cibona VIP je plasman na Final four izborila pobjedom protiv Dubrovnika 92:85. Najefikasniji u redovima "Vukova" bili su Marko Popović sa 30 koševa i 5 asistencija, te Mađar Marton Bader sa 27 koševa i 11 skokova, dok je prvi strijelac Dubrovnika bio Aleksandar Selmanović sa 26 koševa i 5 skokova. Plasman na završnicu Kupa osigurao je i Split Croatia osiguranje pobijedivši na Gripama Šibenku Dalmare 94:81. U sastavu "Žutih" najbolji igrač bio je Mateo Kedžo koji je postigao 30 koševa, uz 8 skokova, a treba spomenuti i kapetana Ukića koji je uz 15 koševa imao i 10 asistencija te 6 skokova. Gostujuću momčad predvodili su Toroman (19) i Broyles (16). U preostala dva susreta sastaju se Zadar i Hermes Analitica, te Borik i Zagreb. Ždrijeb polufinala Kupa Krešimir Ćosić, obavit će se u četvrtak, s početkom u 11 sati, u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu.

SPLIT - lanka Vlašić i Nikolaj Pešalov proglašeni su danas najboljim športašima Splita u 2004. godini, prema izboru Splitskog saveza sportova. Prema ocjenama deseteročlanog ocjenjivačkog suda, na čijem su čelu bili predsjednik i potpredsjednik Splitskog saveza sportova Ante Žaja i Petar Škomrlj, Blanka Vlašić i Nikolaj Pešalov nagrade su zaslužili odličjima na Svjetskom atletskom dvoranskom prvenstvu u Budimpešti, odnosno Olimpijskim igrama u Ateni. Na svečanosti u Vili Dalmaciji najboljim sastavom proglašeni su Gusarovi srebrni olimpijci u dvojcu bez kormilara Siniša i Nikša Skelin. Najbolja je momčad nogometni klub Hajduk, a ženska ekipa judo klub Student. Dodijeljena su i priznanja najboljim trenerima. U ženskoj kategoriji osvojila ju je Magda Milošević iz gimnastičkog kluba Marjan, a u muškoj ravnopravno Igor Čulin i Boško Čavka.

ANTWERPEN - Najbolja hrvatska tenisačica Karolina Šprem ponovno je ispala u 1. kolu. Na startu WTA turnira u Antwerpenu pobijedila ju je 17-godišnja Ruskinja Anna Chakvetadze sa 7-5, 6-3. Šprem je vrlo loše krenula, izgubila je svoja dva servisa i Ruskinja, koja je na 75. mjestu WTA liste, došla je do vodstva 5-0 u prvom setu. Varaždinka se uspjela pribrati te je poravnala na 5-5, a potom je još jednom izgubila servis te je omogućila svojoj protivnici da zaključi prvi set u svoju korist. U drugom setu tenisačice su držale svoje servise do 3-3, a onda je Šprem ekspresno izgubila tri gema. Tako je Šprem po četvrti puta ove sezone poražena u 1. kolu (Gold Coast, Sydney, Pariz, Antwerpen).

ZAGREB - Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar odredio je danas imena 21. nogometaša na koje računa za prijateljsku utakmicu s Austrijom, koja će se 2. ožujka igrati u Beču. Na Krančarevom popisu su: Tomislav Butina, Stipe Pletikosa, Joseph Didulica, Vladimir Vasilj, Igor Tudor, Mario Tokić, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Boris Živković, Ivan Bošnjak, Niko Kovač, Jurica Vranješ, Ivan Leko, Dario Srna, Danijel Pranjić, Anthony Šerić, Niko Kranjčar, Dado Pršo, Eduardo Da Silva, Ivica Olić i Saša Bjelanović. Okupljanje reprezentacije je u nedjelju, 27. veljače u Zagrebu, odakle se sutradan kraće za Beč. Utakmica će se igrati 2. ožujka na stadionu "Ernest Happel" s početkom u 20,30 sati, a vodit će ga sudačka trojka iz Nizozemske na čelu s Ruudom Bossenom.

PULA - Ovog ljeta Pula odnosno Arena bit će osim glazbeno-scenskih spektakala atraktivno poprište nesvakidašnjeg sportskog spektakla, potvrdio je to danas predsjednik Pulskog gradskog vijeća Livio Bolković. Po njegovim riječima u Puli su se sastali predstavnici grada i Njemačke televizijske postaje ZDF koja je zainteresirana da u Areni organizira cjelovečernji boksački spektakl na kojemu bi trebala nastupiti poznata imena svjetskog i europskog boksa, a kao "šlag" večeri bit će borba pulskog profesionalnog boksača Stipe Drviš. "Grad je naravno podupro ovu manifestaciju iako je riječ o iznimno velikom i zahtjevom projektu. Međutim, nema sumnje da će i ovaj spektakl nakon prošlogodišnjeg europskog boksačkog prvenstva promovirati Pulu u najboljem svjetlu i smatram da ćemo u konačnici svi imati koristi od toga", kazao je Bolković.

DURBAN - Napadač nogometne reprezentacije Kameruna i Barcelone, Samuel Eto'o (23) drugu godinu uzastopce proglašen je afričkim igračem godine. Eto'o je u izboru Afričke nogometne federacije (CAF) osvojio 116 glasova, na drugom mjestu je napadač Obale Bjelokosti i londonskog Chelsea Didier Drogba (90), dok je treće mjesto pripalo veznom igraču Nigerije i Boltona, Jay-Jay Okochi (63). Izbor afričkog nogometaša godine održava se od 1970. godine, a jedino su Ganac Abedi Pele i Liberijac George Weah slavili tri puta, a Eto'o je postao četvrti igrač koji je nagrađen dvije godine uzastopce. Prije njega to je uspjelo Peleu, Weahu, te Senegalcu El Hadji Dioufu. Zanimljivo, posljednji nogometaš kojem je pripala nagrada za najboljeg igrača "Crnog kontinenta", a da je bio član nekog afričkog kluba, bio je Marokanac Mohamed Timoumi (Royal Armed Forces) 1985. godine. Od 1986. godine svi su laureati igrali u europskim klubovima.

BERLIN - Većina njemačkih nogometnih djelatnika podupire uvođenje posebnih kamera na gol liniji koje bi pomogle sucima prilikom donošenja odluka u dvojbenim situacijama. U anketi magazina Sport Bild, koja je provedena među trenerima, kapetanima i predsjednicima njemačkih bundesligaša, 70 posto ih je za uvođenje kamere, pet posto ih je neodlučno, dok se jedna četvrtina ispitanih protivi uvođenju kamera. U anketi su se čuli i prijedlozi o uvođenju dvojice novih pomoćnih sudaca, koji bi jedino pazili na liniju gola.

BEČ - Čelnici Minardija angažirali su drugog vozača za predstojeću sezonu svjetskog prvenstva formule 1. To će biti Austrijanac Patrick Friesacher (24). Mladi Austrijanac je prošle sezone vozio u formuli 3000, a mjesto u Minardiju izborio je odličnim nastupima na testiranjima u studenom prošle godine. "Friesacher se pokazao odličnim za vrijeme testiranja. Ostvarivao je sjajne rezultate," kazao je šef momčadi, Paul Stoddart. Prvi vozač Minardija bit će Nizozemac Christian Albers.

LONDON - Uoči prvih ogleda šesnaestine finala Kupa UEFA britanske kladionice najviše izgleda za osvajanje naslova pobjednika daju španjolskom nogometnom prvaku Valenciji. Na jednoj od najpoznatijih "otočkih" kladionica, William Hill koeficijent na ukupnu pobjedu "Šišmiša" je 8-1. Na drugom mjestu ljestvice favorita je njemački Stuttgart (10-1), a zatim slijede engleski klubovi Middlesbrough (11-1) i Newcastle United (11-1).

Glavni tajnik Splitskog saveza sportova Ivo Goran Munivrana uručio je Veljku Rogošiću, prvom Hrvatu koji je preplivao La Manche, posebno priznanje, koje su ranije, na svečanostima u svojim klubovima, dobili i veslački klub Gusar za 90 godina rada i jedriličarski klub Labud, koji je obilježio 80. rođendan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙